LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-20-2005, 10:00 PM   #1
tbthorpe
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Sound stopped working


Ok, I just loaded up Fedora Core 3 today. Sound worked fine. I ran the up2date like the icon told me to, and everything seemed to go alright, save for my sound. I no longer get any. Does anyone have any idea what might have caused this? And more importantly, how to fix it?

I ran the "sound card detector" from the applications menu, and it detects the card and everything, i just get no audio playback (but i did before the grand update)

Thanks!
 
Old 02-21-2005, 02:51 AM   #2
JSpired
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Slackware, Suse 9.2
Posts: 565

Rep: Reputation: 30
This may sound overly obvious, but open up your sound program and make sure your "default" is still set to "on" with all channels. With many Fedora upgrades, mine has defaulted to "off."
 
Old 02-21-2005, 07:19 AM   #3
tbthorpe
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I opened up the volume control, and made sure things weren't muted, and i also ran alsamixer as well, and didn't see anything that said 'default: off' or anything like that. What sound program are you thinking of? I'm lost. Thanks
 
Old 02-21-2005, 03:16 PM   #4
mjjzf
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Valby, Denmark / Citizen of the Web
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 879

Rep: Reputation: 38
Am experiencing same problem. I, too was wondering, since he sound has worked earlier. Disturbing.
 
Old 02-21-2005, 03:27 PM   #5
mjjzf
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Valby, Denmark / Citizen of the Web
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 879

Rep: Reputation: 38
Is this useful to you? I made it work, but now I can't adjust the sound output...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound stopped working Rarrum Linux - Software 1 01-09-2005 03:53 PM
sound stopped working King4lex Debian 13 12-14-2004 01:36 PM
My sound just STOPPED working.... oicdn Linux - Software 7 06-02-2004 04:40 PM
My sound just STOPPED working. oicdn Linux - Hardware 7 01-28-2004 02:28 PM
The sound stopped working.. pilot1 Linux - General 18 05-31-2003 09:17 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration