LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-22-2009, 12:59 PM   #1
uskomaton
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2008
Location: Sweden
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
[SOLVED] Sound gone after installing NVIDIA Drivers


Ok, so I have Linux Mint 7 "Gloria", using kernel 2.6.28-11.
I got a new GeForce 8400GS and replaced my ATi pile of sh*t with it
no problem, Mint starts up fine as if nothing happened.

Install NVIDIA drivers following the instructions on these 2 threads:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=72490
http://ubuntuforums.org/showpost.php...08&postcount=6

Everything seems fine, so I reboot and all seems fine, except when
I try to play music or a video I get no sound at all. I'm fairly
certain that something in the first links instructions (the Ubuntu ones)
removed something it shouldn't have, but I have no idea what to look
for.

Any help appreciated, thanks!


EDIT:
Ok, it seems my sound cable has broken during the installation or
something, my headset works fine on my computer. What timing again.

Last edited by uskomaton; 06-22-2009 at 01:22 PM. Reason: Typos
 
Old 06-23-2009, 07:34 AM   #2
Shadow_7
Senior Member
 
Registered: Feb 2003
Distribution: debian
Posts: 1,545

Rep: Reputation: 238Reputation: 238Reputation: 238
Check /proc/asound/cards and see which card is 0 the default card. A lot of video cards have audio on them now. Since HDMI transports audio as well as video. Various ways to re-index the modules to sequence in a specific order, or to have the applications choose a particular device. Which is probably what changed in the install with the introduction of a new device.
 
  


Reply

Tags
mint, nvidia, sound


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing Nvidia 180.51 drivers for Nvidia Quadro 290 njfife Linux - Newbie 7 05-26-2011 04:45 AM
UNinstalling proprietry mandriva nVidia drivers and installing new nVidia drivers deathman Linux - Hardware 3 11-18-2006 05:10 AM
Installing nvidia drivers from nvidia website on mepis 3.3 xbennyboy Linux - Hardware 4 04-23-2005 09:19 AM
Proprietary nvidia drivers vs. generic intel sound and ethernet drivers vharishankar Linux - Hardware 2 02-22-2005 05:32 AM
Stuttering Sound after installing Nvidia Drivers Lestat Linux - General 2 06-22-2003 04:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration