LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-05-2009, 04:11 AM   #1
Aidin_36
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Iran
Distribution: Debian
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
sound card modules has been lost


Recently, I installed `hsfmodem' driver, for my external modem, provided by `linuxant'. The modem is working correctly, but I lost my sound card. Seems that `hsfmodem' replaced sound card modules. When I run `alsaconf', it say that it didn't find any PCI or PnP sound card on my system.

I use Debian Lenny on Acer Extensa 4220 machine, and its manual said that it have an `Intel High Definition Audio'. And `lspic' says that I have a `ICH8 Family' chipset.

I can't remember exactly what kind of module was loaded for the sound card before installing `hsfmodem'. That was something like `intel-snd-...'. And now, `lsmod' says that there's no sound module loaded.

Any idea? Can you tell me which package should I install in order to restore old sound card modules?
 
Old 04-05-2009, 04:14 AM   #2
Aidin_36
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Iran
Distribution: Debian
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
And ...
`modprobe snd-hda-intel' is not working, say:

FATAL: Module snd_hda_intel not found.
FATAL: Error running install command for snd_hda_intel
 
Old 04-06-2009, 12:21 AM   #3
Aidin_36
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Iran
Distribution: Debian
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
The problem dosen't solved yet.
Any idea?
 
  


Reply

Tags
acer, ich8, sound


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost Sound modules in Kubuntu (kernel 2.6.24, i386) RodWC Ubuntu 2 03-17-2008 05:51 PM
lost sound and must reinstall sound card ergo_sum Linux - Newbie 5 04-20-2005 10:51 PM
no sound card but loaded sound modules mdkelly069 Linux - Software 3 03-26-2004 10:13 AM
How do you install modules for your sound card into kernel sanfran49 Linux - Software 1 02-14-2004 11:57 PM
Sound Card Modules Dert Hunter Slackware 2 09-22-2003 10:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:13 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration