LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-03-2003, 06:05 AM   #1
ausmedia
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Question sound card Cmedia CMI8783 cmipci


Hello there,

good day everyone, i am new to red hat 8. Been having problems with installations however i have managed to get it working perfectly now so i though it to be. My sound card does not work, i've been reading the posts here & other websites but no luck.

I tried alsa drivers, i have successfully compile the files, after completion. modprobe command was to be used, however it fail to locate the modules.

modprobe snd-cmipci;modprobe snd-pcm-oss;modprobe snd-mixer-oss;modprobe snd-seq-oss

modprobe: Can't locate module snd-cmipci
modprobe: Can't locate module snd-pcm-oss
modprobe: Can't locate module snd-mixer-oss
modprobe: Can't locate module snd-seq-oss

I got no idea why this does not work, help is most appreciated.

thank you
 
Old 03-03-2003, 07:33 AM   #2
quietguy47
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Everett
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 785

Rep: Reputation: 31
Try just cmpci instead of cmipci. If that works add /sbin/modprobe cmpci to /etc/rc.d/rc.modules under sound support
 
Old 03-04-2003, 12:34 AM   #3
ausmedia
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hey

hi /sbin/modprobe cmpci works, however i cannot locate the file rc.modules. don't have it in the directory. should i make one up or what should i do?
thank syou
 
Old 03-04-2003, 10:34 AM   #4
quietguy47
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Everett
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 785

Rep: Reputation: 31
You don't have a rc.modules directory or you don't have /sbin/modprobe cmpci in rc.modules?
 
Old 03-04-2003, 04:17 PM   #5
ausmedia
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
...

when i do the modprobe mcpci it worked
however i do not have rc.modules
maybe location for that directory is somewhere else?

but yeah, still haven't got my sound card to work yet, iit still giving me a big headache everytime i want to listen to music.
 
Old 03-04-2003, 06:14 PM   #6
quietguy47
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Everett
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 785

Rep: Reputation: 31
I'm not all that familiar with RH's file structure. I thought most distro's would be the same.
In red hat, it may be called /etc/rc.d/rc.local.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound on mepis using cmedia sound card steering Linux - Software 7 02-12-2005 09:39 AM
Cmedia Sound mydini Linux - Newbie 10 12-01-2004 09:36 AM
Problems getting ati all-in-wonder and cmedia sound card to work brianopp Fedora 0 06-24-2004 09:07 PM
Sound Card Driver- snd-cmipci Infinite_Pizza Linux - Hardware 5 04-19-2004 10:04 PM
Surround sound Snd-cmipci Boffy Linux - Hardware 3 01-16-2004 11:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration