LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Slackware64 14 on Precision T7500 (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/slackware64-14-on-precision-t7500-4175443849/)

mfduqued 01-02-2013 01:14 PM

Slackware64 14 on Precision T7500
 
Hi Community,

I installed Slackware64 14 on machine Dell Optiplex 780 (without any problem), in this moment I try to install Slackware64 14 on Workstation Precision T7500, but after of installed Slackware then I obtain this message:

error couldn't mount because of unsupported optional features (240)

I read about this message, then again I installed but I write
rootfstype=ext4
at append lilo, but now I obtained

VFS: Mounted root (ext4 filesystem) readonly on device 8:3.

Please, How I install slackware64 14 on this machine?

Alchemikos 01-02-2013 05:31 PM

Hello
what's your output to:

Code:

# nano /etc/fstab

mfduqued 01-04-2013 09:13 AM

Thank you for your time Alchemikos,

Community and Alchemikos,

My problem is:

I installed Slackware64 13.37, and this works fine, but I updated with slackware64-current and the keyboard didn't work. Then I installed Slackware64-14, but I doesn't work, because this system can't load. I couldn't to write nano /etc/fstab, because the system don't load, but when I installed Slackware64-14 I did cfdisk and I put

swap logical 44GB
/ prymary 300GB
/Windows/C prymary 255GB
/Windows/D logical 336GB

mfduqued 01-04-2013 09:59 AM

I put swap of 44 GB because this machine has 48GB of RAM

Alchemikos 01-06-2013 08:15 PM

Hello mfduqued

Did you format the non swap partitions in ext4?
Have other S.O in side, dual boot?
Or the installation was done on a non master HD?

I saw it when I installed the Slack in a second HD at side windows (master HD) + other windows (slave HD, same that slack) in a old optplex 240 Dell, I boot from DVD till today hehe.

You speak Spanish, so I think it may help:
http://www.vivaolinux.com.br/artigo/...-13.1?pagina=4

I think that you may try to install again

Alchemikos 01-06-2013 08:24 PM

The link is in Portuguese, but if I can read something in Spanish the inverse is true too :). I Hope hehe

Alchemikos 01-06-2013 08:43 PM

Really I need sleep, now i see you have wndws in the side as I said.
See in the link the partiotions setting in your case the 300 GB must be a linux partition, and after formated in ext4

Quote:

Originally Posted by mfduqued (Post 4862880)

swap logical 44GB
/ prymary 300GB
/Windows/C prymary 255GB
/Windows/D logical 336GB



All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.