LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2008, 12:52 PM   #1
Abijr
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Archlinux x64
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Slackware installing integrated lan adapter


Hi,
I have a little prob. with getting Slackware to recognize the integrated LAN adapter. it doesn't appear to be recognized at startup.

I have tried other distros in the same box and all have worked fine with the hardware., such as fedora, opensuse , mandriva, so there should not be a problem with the drivers.


The lan adapter is integrated to an intel 945g motherboard, in a Gateway GT3020m. And I'm using Slackware 12.
Thnx in advance.
 
Old 01-09-2008, 02:37 AM   #2
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Can you show us the lspci output for the device please?
 
Old 01-09-2008, 12:43 PM   #3
Abijr
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Archlinux x64
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
# lspci -v | awk '/Ethernet/' RS=
03:08.0 Ethernet Controller: Intel Corporation 82201G (ICH7 Family)
LAN Controller (rev 01)
Subsystem : Gateway 2000 Unknown device 5049.
Flags : bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
Memory at 50014000 (32-bit non-prefetchable) [size=4K]
I/O ports at 1000 [size=64]
Capabilities : [DC] Power Management version 2

 
Old 01-10-2008, 03:15 AM   #4
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Try a "modprobe e1000" and see if that helps.
 
Old 01-10-2008, 03:44 PM   #5
Abijr
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Archlinux x64
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile

Yes it worked,
thanx a lot!
 
Old 01-11-2008, 01:21 AM   #6
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Are you sure the module wasn't loaded already? If it's not loading automatically, you'll want to add "/sbin/modprobe e1000" to your /etc/rc.d/rc.modules.
 
  


Reply

Tags
integrated, lan


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LAN Adapter and Wireless adapter stopping each other? Quirrel Linux - Wireless Networking 1 06-12-2007 04:41 PM
Need help installing driver for Marvell Yukon LAN adapter. linuxblur Linux - Hardware 4 01-14-2007 09:13 PM
How to add and configure 2'nd LAN adapter into Slackware ihtus Linux - Networking 4 03-27-2006 06:57 AM
Integrated WIFI adapter 5had0w Linux - Wireless Networking 1 12-01-2004 09:39 PM
Integrated LAN noorfaizal Linux - Networking 1 05-21-2003 09:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration