LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-11-2005, 11:08 PM   #1
Stuffy89
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: suse linux 9.0, trying to get 9.3 to work
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
sis 900 fast ethernet card issues


Well, if config is picking up the card, but it isn't reveiving a ip address via dhcp, i tried assinging it a static ip, but it still wouldn't connect. Here are some info files that might help. I'm running Suse 9.0 pro and i have the kernel k_smp4g-2.4.21-99. Does the k_smp4g matter if i need to upgrade my kernel?


IFCONFIG-

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:03:0D:29:8B:18
inet6 addr: fe80::203:dff:fe29:8b18/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:10 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:19 Base address:0xe800

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:40 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:40 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:2608 (2.5 Kb) TX bytes:2608 (2.5 Kb)

LSPCI-

00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS 645xx (rev 51)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS]: Unknown device 0003
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 85C503/5513 (rev 14)
00:02.3 FireWire (IEEE 1394): Silicon Integrated Systems [SiS] FireWire Controller
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE]
00:02.6 Modem: Silicon Integrated Systems [SiS] Intel 537 [56k Winmodem] (rev a0)
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 10/100 Ethernet (rev 91)
00:09.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc.: Unknown device 7114 (rev 20)
00:09.1 CardBus bridge: O2 Micro, Inc.: Unknown device 7114 (rev 20)
00:09.2 System peripheral: O2 Micro, Inc.: Unknown device 7110
00:0b.0 Network controller: Intel Corp.: Unknown device 4220 (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc: Unknown device 4e50


RESOLV_CONF-

domain local


Route -n-

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
 
Old 08-12-2005, 01:55 PM   #2
lm317t
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Raleigh, NC
Distribution: Debian Etch, Slackware 10.2, Ubuntu 6.10, OpenWRT
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
I am having similar problems with an asus a7s8x-mx motherboard (sis900 chipset) with Mandrake 10.1 (kernel 2.6.8 I believe).
My problems involve starting the network:

Bringing up interface eth0: [ FAILED ]

But I still usually get an IP address, and I can use the internet. However shorewall does not work at all (does not block traffic). I have setup shorewall/iptables on at least 3 other Mandrake 10.1 machines with no problem.

I have checked my logs, but I am not sure where to look besides the kernel/dmesg logs. I have googled and searched lq quite a bit. I believe our (Stuffy89's) problems are related.

Anyone know what to do?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
networking; SiS 900 Fast Ethernet; SuSE 9.3 jimbrook Suse/Novell 2 10-11-2005 04:46 PM
SiS 900 Fast Ethernet NIC jimbrook Linux - Networking 1 08-14-2005 07:16 AM
SIS 900 PCI ethernet card doesn't work ah_man04 Linux - Networking 10 04-06-2005 03:18 AM
Sis 900 Ethernet card with Linux FC2 not working mfr100 Linux - Hardware 4 01-19-2005 08:35 AM
SiS 900 / 961 onboard ethernet & RedHat 9 polonator Linux - Hardware 1 07-22-2003 04:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration