LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-15-2010, 08:24 AM   #1
larsprogressive
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
scsi device is not available in enclosure after hot plugging


Hi There!

This is my first post here.

One of my servers contains two scsi enclosures.
After hot removing a disk and hot adding another the new disk gets assigned a device file but the enclosure (in sysfs) doesn't want to see it.

How can I force the enclosure to recognise the hot added disk.

Situation in sysfs:
# ls -l "/sys/class/enclosure/10:0:24:0/SLOT 010"
insgesamt 0
-rw-r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:30 active
lrwxrwxrwx 1 root root 0 2010-01-15 12:56 device -> ../../../../../../../port-10:0:11/end_device-10:0:11/target10:0:10/10:0:10:0
-rw-r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:31 fault
-rw-r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:40 locate
drwxr-xr-x 2 root root 0 2010-01-15 14:01 power
-rw-r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:01 status
-r--r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:01 type
-rw-r--r-- 1 root root 4096 2010-01-15 14:01 uevent

The link Ğdeviceğ is dead after hot removing the device and keeps vanished after hot adding the new device.
The hot added device gets assigned a device file and it is reachable.
Even
# echo 1 > /sys/bus/scsi/devices/10\:0\:24\:0/rescan
doesn't change anything.

How can I force the link to be updated towards
-> ../../../../../../../port-10:0:26/end_device-10:0:26/target10:0:25/10:0:25:0
???


Is there a detailed description of the sysfs regarding scsi on the web?

Thanks
Lars
 
Old 01-18-2010, 03:25 AM   #2
larsprogressive
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Is there someone who could post a link where I could ask further?

Thanks
Lars
 
  


Reply

Tags
linux, scsi, sysfs


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hot plugging a wireless USB adapter wufo Slackware 2 12-30-2009 04:41 PM
hot plugging of ethernet vidyavati Linux - Newbie 4 07-02-2009 08:29 AM
deleting SCSI disk and forcing it to start again without hot-plugging alirezan1 Linux - Newbie 2 02-11-2009 03:49 PM
Second firewire external hdd enclosure fails to appear as a scsi device; iota Linux - Newbie 4 04-05-2007 09:07 PM
Hot-plugging a SCSI Tapedrive ganninu Linux - Hardware 1 05-03-2004 11:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration