LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-14-2004, 08:07 PM   #1
JulesVerne
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mandrake and Debian
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Post SATA Data Request Error


Hello everybuddy
I have a MSI 875p Neo and bought a Maxtor 120 GB SATA disc. Then I booted knoppix 3.3, mounted the disc, placed an ext3 fs on the disc and all my data. I used the disc few times but a few days later I suddenly couldn't mount the partition anymore. It kept telling me about a corrput superblock.

so I did: "mke2fs -n /dev/hde1"
It told me where the backups of the superblock are.

Then I tried: "mount -o sb=32768,ro -t ext3 /dev/hde1 hde1".
Linux answered the following:

"hde: read_intr: status=0x59 {DriveReady SeekComplete DataRequest Error}
hde: read_intr: error=0x40 {Uncorrectable Error}, LBAsect=65, sector=2
end_request: I/Oerror, dev 21:01(hde),sector2
EXT3-fs: unable to read superblock
mount: wrong filesystemtype," etc etc ... the rest is just the normal mount-error-message.

I tried to use "-t ext 2" instead of "-t ext3" but it didn't change the result.
Also PartitionsMagic 8 says "bad disc".

Please please help me - the data is pretty important and [shame on me] there is no backup!

Thanks for your help!
JulesVerne

Last edited by JulesVerne; 01-15-2004 at 05:50 AM.
 
Old 01-15-2004, 10:41 AM   #2
JulesVerne
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mandrake and Debian
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ps. google didn't help me at all
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I access the request data POSTed by client? jayashrik Programming 3 03-04-2005 04:13 PM
X Error of failed request: BadAccess Magmagal Linux - Software 1 10-22-2004 10:39 AM
Why the RPC request return error? liyuheu Red Hat 3 10-17-2004 11:38 PM
Error for wireless request tortue Linux - Wireless Networking 25 08-17-2004 07:17 AM
Why the RPC request return error? liyuheu Linux - Newbie 3 08-06-2004 11:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration