LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 06-30-2006, 03:23 AM   #1
simplenoob
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy Reliance ZTE MC315 pcmcia card


Hi,
This is my first linux post and a complete noob, just installed fedora core 5, everythings working fine, i also updated the pccardutils

When i insert my ZTE MC 315 pcmcia card and do a dmesg it shows :

pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
pcmcia: registering new device pcmcia0.0
ttyS3: detected caps 00000700 should be 00000100
0.0: ttyS3 at I/O 0x2e8 (irq = 3) is a 16C950/954

it is bound to serial_cs
and when i do a pccardctl info it shows:

PRODID_1="CDMA1X"
PRODID_2="CARD"
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0279,950b
FUNCID=2
PRODID_1=""
PRODID_2=""
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0000,0000
FUNCID=255

I also created a wvdial.conf entry as following:

[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyS3
Init1 = ATZ
ISDN = 0
Carrier Check = no
Stupid Mode = yes
Modem Type = Analog Modem
Phone = #777
Username = [myphonenumber]
Password = [myphonenumber]

and when i do wvdial:
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
--> Sending: ATQ0
--> Re-Sending: ATZ
--> Modem not responding.


I understand that ZTE card config information is not there , i couldnt find it on thier website too

Can somebody please guide me, im kinda frustrated with my first linux experiance, but im adament in using it rather than windows

Thanx N Regards
Mat
 
Old 07-02-2006, 09:43 PM   #2
ankscorek
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Slackware10.2,SUSE,FC,RHL,Vector Linux,WHAX,PHLAK,bt4,ubuntu,debian,aptosid,backtrack,blackbuntu
Posts: 529

Rep: Reputation: 31
take out the card

then run this command

#tail -f /var/log/messages

reinsert the card and post the output of the changes!!!!

secondly aslo check that the socket tty3 exists in dev directory or not

check the permissions make sure it is executable
 
Old 10-31-2006, 03:38 AM   #3
nsampath
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Reliance ZTE MC315 pcmcia card

[QUOTE=simplenoob]Hi,
This is my first linux post and a complete noob, just installed fedora core 5, everythings working fine, i also updated the pccardutils

When i insert my ZTE MC 315 pcmcia card and do a dmesg it shows :

pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
pcmcia: registering new device pcmcia0.0
ttyS3: detected caps 00000700 should be 00000100
0.0: ttyS3 at I/O 0x2e8 (irq = 3) is a 16C950/954

it is bound to serial_cs
and when i do a pccardctl info it shows:

PRODID_1="CDMA1X"
PRODID_2="CARD"
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0279,950b
FUNCID=2
PRODID_1=""
PRODID_2=""
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0000,0000
FUNCID=255

I also created a wvdial.conf entry as following:

[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyS3
Init1 = ATZ
ISDN = 0
Carrier Check = no
Stupid Mode = yes
Modem Type = Analog Modem
Phone = #777
Username = [myphonenumber]
Password = [myphonenumber]

and when i do wvdial:
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
--> Sending: ATQ0
--> Re-Sending: ATZ
--> Modem not responding.


I understand that ZTE card config information is not there , i couldnt find it on thier website too

Can somebody please guide me, to solve the problem.

with regards
N.Sampath
 
  


Reply

Tags
pcmcia, wireless, zte


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCMCIA controller and PCMCIA-card ST Lab C140 10/100 not detected on Mepis 3.4-3 nilsms Linux - Hardware 0 04-30-2006 11:56 AM
IPCOP 1.49 with ZTE Ethernet DSL Modem christsc Linux - Networking 6 10-24-2005 07:23 AM
386 + ISA-PCMCIA adapter + PCMCIA Ralink wifi card v6sa Linux - Newbie 0 05-19-2005 12:42 PM
Insert scsi pcmcia card kills existing ethernet card lgetsche Linux - Hardware 0 11-12-2002 04:16 PM
Can't network pcmcia card with Intel eepro100 ethernet card. RKris Linux - Networking 1 06-18-2002 12:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration