LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?


  Search this Thread
Old 05-26-2006, 04:21 PM   #1
LQ Newbie
Registered: May 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Problems with driver make for Intel 537EP modem and kernel 2.6.16 (FC5).


I have Fedora Core 5, Kernel 2.6.16 and an Intel 537EP modem and have downloaded the intel-537ep- driver from the Intel website. After some problems with the make not finding the autoconf.h (now sorted) I am gettting errors from the make. See below:

make 537
Module precompile check
Current running kernel is: 2.6.15-1.2054_FC5smp
/lib/modules... autoconf.h exists
diff: /boot/vmlinuz.autoconf.h: No such file or directory
autoconf.h matches running kernel
diff: /boot/vmlinuz.version.h: No such file or directory
version.h matches running kernel
make[1]: Entering directory `/root/intel-537EP_secure-'
make -C /lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5smp/build SUBDIRS=/root/intel-537EP_secure- modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/kernels/2.6.15-1.2054_FC5-i586'
CC [M] /root/intel-537EP_secure-
/root/intel-537EP_secure- warning: data definition has no type or storage class
/root/intel-537EP_secure- warning: type defaults to ‘int’ in declaration of ‘EXPORT_SYMBOL_NOVERS’
/root/intel-537EP_secure- warning: parameter names (without types) in function declaration
/root/intel-537EP_secure- In function ‘softcore_init_struct’:
/root/intel-537EP_secure- warning: assignment from incompatible pointer type
/root/intel-537EP_secure- In function ‘open’:
/root/intel-537EP_secure- warning: implicit declaration of function ‘pm_register’
/root/intel-537EP_secure- warning: assignment makes pointer from integer without a cast
/root/intel-537EP_secure- In function ‘close’:
/root/intel-537EP_secure- warning: implicit declaration of function ‘pm_unregister’
/root/intel-537EP_secure- In function ‘send_data_to_user’:
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- error: ‘struct tty_struct’ has no member named ‘flip’
/root/intel-537EP_secure- In function ‘hamproc_write’:
/root/intel-537EP_secure- warning: ignoring return value of ‘copy_from_user’, declared with attribute warn_unused_result
/root/intel-537EP_secure- In function ‘kScheduleDPC’:
/root/intel-537EP_secure- warning: implicit declaration of function ‘pm_access’
make[3]: *** [/root/intel-537EP_secure-] Error 1
make[2]: *** [_module_/root/intel-537EP_secure-] Error 2

make[2]: Leaving directory `/usr/src/kernels/2.6.15-1.2054_FC5-i586'
make[1]: *** [537core_26] Error 2
make[1]: Leaving directory `/root/intel-537EP_secure-'
Failed to build driver

I have highlighted the apparent errors in red. Unfortunately my C ain't that hot and I'm not clear as to what the problem is here. I can see where the problem is, just not why it's a problem. It looks to me like maybe some kind of compatibility issue but I'm not sure.

Anybody any ideas?

Old 05-28-2006, 06:26 AM   #2
Registered: May 2006
Distribution: Gentoo
Posts: 54

Rep: Reputation: 15
I used to have one of those modems and use that driver. They stopped updating the drive around the release of kernel 2.4.12 and after that point the drivers would not comiple any more as the kernel had changed so much.

Do you know when the release date of those drivers are? If there new ones, I'll dig out my modem and try get it working again.
Old 08-12-2007, 11:37 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Aug 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0

I´m having the same problem, but i´m using Slackware 12. When i have version 11 that driver works perfectely, but now is useless, but the problem is that there´s any other update for that driver?

Can help us with this please.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC5 and Intel 537EP driver make problem. Findlegroodle Fedora 0 05-20-2006 08:27 AM
Intel 537EP driver modem for Linux Suse 10 Arjivar SUSE / openSUSE 1 05-18-2006 04:53 PM
driver install for Intel 537Ep modem (not a dell :(computer) Mechfly Ubuntu 5 02-27-2006 05:11 PM
Intel-537ep modem driver for SUSE Pro 9.3 aecordoba SUSE / openSUSE 0 07-29-2005 02:33 PM
Intel 537EP modem chipset problems jeffsasse Mandriva 16 03-08-2005 04:51 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:14 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration