LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-08-2004, 01:34 PM   #1
koy
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: SuSe 10
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
Problem with wheel on lohitech m700


I'm running suse 9.1, and since yesterday my mousewheel on my m700 cordless optical mouse doesn't scroll anymore, under firefox it goes back or forward (instead of scrolling the site by 3 lines), and on other programs it doesn't do anything when i scroll.

Funny thing is that it was sudden, maybe I pressed some button or smth.
I looked at the kde,yast and sax2 settings, but they all seemed to have the right config and mouse wheel activated.

I am wondering how I can fix that, as I got so much use to scrolling with the wheel

Last edited by koy; 09-08-2004 at 01:35 PM.
 
Old 09-08-2004, 02:14 PM   #2
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
Double check the /etc/XF86Config file (or whatever xorg's config is if you have it.)
 
Old 09-08-2004, 02:18 PM   #3
koy
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: SuSe 10
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Code:
Section "InputDevice"
  Driver       "mouse"
  Identifier   "Mouse[1]"
  Option       "ButtonNumber" "5"
  Option       "Buttons" "7"
  Option       "Device" "/dev/mouse"
  Option       "EmulateWheel" "on"
  Option       "EmulateWheelButton" "4"
  Option       "Name" "Autodetection"
  Option       "Protocol" "imps/2"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
seems to be ok
 
Old 09-08-2004, 07:18 PM   #4
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
I'm not sure, but try taking out the EmulateWheel options. I think for my config file, it's jsut mouse buttons 7 and use 4/5 for z-axis. I have the Microsoft IntelliMouse Explorer.
 
Old 09-10-2004, 04:59 AM   #5
koy
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: SuSe 10
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
nah, that doesn't help.

thing is, that the wheel works perfectly, only that it doesn't scroll (as I said, on firefox it goes back one page or forward, instead of scrolling down or up)
 
Old 09-14-2004, 04:52 PM   #6
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
Run xev and scroll and click your buttons. Then watch the output, that should give you information on what your buttons are telling your computer.
 
Old 09-14-2004, 04:56 PM   #7
koy
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: SuSe 10
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
scroll up is button 6 and down is button 7

now what I wanna know is where I should enter this info (cause atm button 6 goes forward and 7 backwards :S)
 
Old 09-17-2004, 08:42 PM   #8
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
change your zaxismapping to "6 7" if it's going backwards, flip it to "7 6"
 
Old 09-18-2004, 04:58 AM   #9
koy
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: SuSe 10
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by redjokerx
change your zaxismapping to "6 7" if it's going backwards, flip it to "7 6"
Nice one Tanx a lot, it's working again now (still wondering why it changed)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PS2 wheel mouse/wheel not working jayhel Linux - Hardware 2 06-18-2006 06:54 PM
Compaq Armada M700 screen problem caulfiek Fedora 3 07-11-2005 02:55 PM
Armada M700 laptop screen problem Suse 9.1 caulfiek Linux - Laptop and Netbook 1 05-09-2005 02:33 PM
4d wheel mouse - scroll wheel no worky CamelofCamelot Linux - Hardware 1 10-28-2004 08:33 PM
SuSE 9.1 with Armada m700 PengyDaPenguin Linux - Newbie 1 05-12-2004 08:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration