LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-10-2007, 06:19 AM   #1
kskkumar
Member
 
Registered: Aug 2005
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
problem with Suse 10 and ati Radeon xpress 200 driver


Hi,

I first searched for the similar threads and found the problem posted but i cannot find the solution. If some one can help me in proving the solution for the same.


I am using Ati Radeon Xpress 200 display driver and i am getting proper GUI screen during installation of SUSE. But after installation, during the first boot, i am getting scrambled screen with my mouse poinetr as a white box. How to fix this problem? The same thing is happening for all resolutions. I tried that during display configuration(during installation). The same problem. Plese soem one help me out in this problem!!
 
Old 04-12-2007, 07:00 AM   #2
carl0ski
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Melbourne, Victoria Australia
Distribution: Support those that support you :)
Posts: 872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by kskkumar
Hi,

I first searched for the similar threads and found the problem posted but i cannot find the solution. If some one can help me in proving the solution for the same.


I am using Ati Radeon Xpress 200 display driver and i am getting proper GUI screen during installation of SUSE. But after installation, during the first boot, i am getting scrambled screen with my mouse poinetr as a white box. How to fix this problem? The same thing is happening for all resolutions. I tried that during display configuration(during installation). The same problem. Plese soem one help me out in this problem!!
Yea i had similar problem with my old board i needed to download the drivers directly from ATI.com

i even had to use a couple versions old since Xpress is(was at the time) only supported on every 2nd Driver pack.

You may need to try a couple.
http://ati.amd.com/support/drivers/l...ux-radeon.html
 
Old 04-12-2007, 11:48 AM   #3
kskkumar
Member
 
Registered: Aug 2005
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by carl0ski
Yea i had similar problem with my old board i needed to download the drivers directly from ATI.com

i even had to use a couple versions old since Xpress is(was at the time) only supported on every 2nd Driver pack.

You may need to try a couple.
http://ati.amd.com/support/drivers/l...ux-radeon.html

Hi, thanks for your reply. But after downloading and installing the driver, i am facing the same problem. no improvement.!!

What happened to you? is your problem solved?
 
Old 04-12-2007, 07:37 PM   #4
carl0ski
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Melbourne, Victoria Australia
Distribution: Support those that support you :)
Posts: 872
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 30
From memory it happened because the driver wasnt loading properly.


if your use
ALT+CTRL+ "numkey(plus)" or minus
which changes resolutions does the prob go away?
if so
Open Sax2 and enable 3d Acceleration and choose another screen resolution.

else or Still no go make sure
driver=fglrx ? in the X conf file
/etc/X11/xorg.conf
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Radeon Xpress 200 izelpii Linux - Hardware 44 10-30-2007 09:00 AM
Help with ATI Radeon Xpress 200 The Dew Linux - Hardware 6 02-10-2007 11:58 PM
problem installing FC5 on Asus Motherboard P5RD2-VM with IGD ATI Radeon Xpress 200 kashyap_vipin Fedora - Installation 2 09-25-2006 05:50 AM
driver prob: ATI Radeon Xpress 200 M on Fedora Core 4 amd x86_64 trouble pppoe_dude Linux - Hardware 34 04-27-2006 07:28 AM
ATI Radeon Xpress 200 integrated 3D OpenGL Problems on SUSE greenbox Linux - Hardware 2 03-13-2006 04:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration