LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-04-2003, 05:11 PM   #1
kired
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Debian
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Problem sound-card and Alsa


I'm a newbie trying to install my sound card with alsa, so I install alsa-drivers, alsa-lib, and alsa-utils, as i was following the howto and the i write on the command modprobe snd-cmipci and an error come out thas modprobe cant locate module snd-cmipci, Any Ideas? im using Debian(3.0r1) and kde, i follow the howto that is on these page: http://www.alsa-project.org/alsa-doc...&module=cmipci
I dont know what am i doing wrong could some one helpe me? thanks for any help
 
Old 05-04-2003, 05:33 PM   #2
Electro
Guru
 
Registered: Jan 2002
Posts: 6,042

Rep: Reputation: Disabled
Did you type snd-card-cmipci?

It could be LINUX already loaded it for you. Type lsmod. You will see a list of modules that are running.

Was everything compiled correctly. Did you get a nice message saying your sound is muted by default at the end of compiling.
 
Old 05-04-2003, 05:49 PM   #3
kired
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Debian
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yes everithing went ok on compiling stage, i gat this message about the mute stuff, and i type snd-card-cmipci. And with lsmod i obtain:
Module Size Used by Not tainted
soundcore 3236 0 (autoclean)
keybdev 1664 0 (unused)
usbkbd 2848 0 (unused)
input 3072 0 [keybdev usbkbd]
usb-ohci 17472 0 (unused)
usbcore 48032 0 [usbkbd usb-ohci]
And thats all.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
No sound with a CM8738 sound card -- alsa installed istar80 Linux - Hardware 1 06-17-2005 02:02 PM
alsa - card detected, media plays, no sound, not the usual problem qwijibow Linux - General 8 06-02-2005 01:35 PM
sound card config with alsa aherrys Slackware 16 11-03-2004 02:36 AM
Force ALSA to Sound Card CrackerStealth Slackware 2 03-08-2004 04:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration