LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-01-2007, 07:15 PM   #1
dozer
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Distribution: centOS, Fedora Core
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
problem installing centOS on IBM xSeries 345


Hi,

I'm trying to install CentOS on an IBM xSeries 345 from a DVD.
During the install process everything works fine until it gets to formating/file system process where it crashes and stops about 10% of the way through. The screen just stays the same.

Does anyone know what causes this or how to fix it?
I guess it something to do with raid or the harddisk.

Thanks in advance
Darrell
 
Old 10-02-2007, 01:06 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,384

Rep: Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963
if you hit Ctrl Alt F1 to F6 at that stage you'll see the backend output screens, one will be the screen where the formatting processes itself are running, so if there's any more information to be had, it'll be there.
 
1 members found this post helpful.
Old 10-02-2007, 01:27 AM   #3
PowerFromPoland
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Hi there - try to reconfigure RAID

Try to reconfigure RAID hardware or just try to make some tests from the RAID utility level. If everyfing is OK then try to install the OS. I have had my IBM 345 xSeries server online from 1 year with RedHat on board and I can't remamber any troubles ocured while installing it. Hope u get your point - regards from Poland!
 
Old 10-02-2007, 02:45 AM   #4
tajamari
Member
 
Registered: Jul 2007
Distribution: Red Hat CentOS Ubuntu FreeBSD OpenSuSe
Posts: 252

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by dozer View Post
Hi,

I'm trying to install CentOS on an IBM xSeries 345 from a DVD.
During the install process everything works fine until it gets to formating/file system process where it crashes and stops about 10% of the way through. The screen just stays the same.

Does anyone know what causes this or how to fix it?
I guess it something to do with raid or the harddisk.

Thanks in advance
Darrell
try to install the OS without the raid config. to verify if its a raid problem.
 
Old 10-02-2007, 05:53 AM   #5
PowerFromPoland
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Good point tajamari - this should be the right patch to choose!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IBM xSeries x330 Bogdan Linux - Hardware 2 03-03-2007 08:15 AM
Installing 11.0 on IBM Xseries 346-Problem seeing hard drives rott44 Slackware 4 12-30-2006 01:25 AM
IBM xSeries 235 nbjayme Debian 1 02-25-2004 09:54 AM
IBM xSeries 335/345 support ccajina Slackware 15 10-09-2003 04:02 AM
9.0 and 9.1 and IBM xSeries VeKTeReX Slackware 1 10-01-2003 04:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration