LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-02-2005, 06:10 PM   #1
cwynn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Printing configuration broken


Fedora Core 3 and up to date; at least a year since installation and printer worked all this time.

I rebooted recently and was not prepaared for notice that it didn't find the printer it was looking for.

Cups is installed. I use the System Servies -> Print GUI to try and recover the printer. But this tool isn't addressing the problem.

The problem is and it's my guess, is that the parallel port is nolonger part of the boot process.

One I need to know how to check this out. I need to confirm that there is a parallel port. How do I do this.

If you have suggestions what I can run from a command line to isolocate what the problem might be please comment
 
Old 08-02-2005, 10:11 PM   #2
maroonbaboon
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney
Distribution: debian
Posts: 1,495

Rep: Reputation: 48
For a parallel printer, I'd expect modules parport, lp and maybe parport_pc to be loaded. Are they in the output of command 'lsmod'?

If not you could try 'modprobe lp' and see what happens. Also check for error messages from the kernel in the output of 'dmesg' relating to these.

If everything seems OK you can also check the log files in /var/log/cups. On the KDE print config screen you can also set cups for maximum debug info. Not sure how you do this if not using KDE.
 
Old 08-02-2005, 10:20 PM   #3
cwynn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by maroonbaboon
For a parallel printer, I'd expect modules parport, lp and maybe parport_pc to be loaded. Are they in the output of command 'lsmod'?
KDE.
all very helpful
the problem has been resolved
thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
broken NFS mount need configuration advice bobbens Debian 6 10-29-2005 05:22 PM
samba printing with cups configuration file twallstr Linux - Networking 1 10-04-2005 01:55 PM
Automatic Wireless Configuration broken in SuSe 9.3 Mireno Linux - Wireless Networking 2 05-22-2005 09:43 AM
printing problem: cups 1.1 pstops filter broken? ac1980 Linux - Software 0 06-29-2004 12:05 PM
Scribus Printing How to put 4 flyers on a page when printing jazzboy Linux - Software 0 05-02-2004 07:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration