LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-19-2003, 05:13 PM   #1
eduac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch - www.archlinux.org
Posts: 186

Rep: Reputation: 30
pppd exit code = 10


Guys,


Anyone can help?

I try to connect with wvdial and appears the follow error message:


--> Looks like a login prompt.
--> Sending: eduac@uol.com.br
eduac@uol.com.br
password:
--> Looks like a password prompt.
--> Sending: (password)
Exiting shell, and starting PPP session.
~[7f]}#@!}!}!} }8}!}$}%\}"}&} }*} } }%}&,Pix}'}"}(}"B>~
--> PPP negotiation detected.
--> Starting pppd at Sun Oct 19 17:26:28 2003
--> pid of pppd: 479
--> Disconnecting at Sun Oct 19 17:26:34 2003
--> The PPP daemon has died: PPP negotiation failed (exit code = 10)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> I guess that's it for now, exiting
--> The PPP daemon has died. (exit code = 10)


 
Old 10-20-2003, 02:57 AM   #2
lachlan
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: New Zealand
Distribution: Mandrake 9.1,Suse 8.2
Posts: 139

Rep: Reputation: 15
Exit code=10 means that the PPP negotiation failed,have a look at man pppd.
It's possible that your /etc/wvdial.conf is not set up properly,mines looks like this:

Baud = 57600
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2
Phone =
Username =
Password =
Ask Password = 0
Dial Command = ATDT
Stupid Mode = 1
Compuserve = 0
Idle Seconds = 300
ISDN = 0
Auto DNS = 1

[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttySLT0
Baud = 115200
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0

When I run wvdial this is the output:

[root@localhost lachlan]# wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.53
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Idle Seconds = 300, disabling automatic reconnect.
--> Sending: ATDT<ISP TEL. No.>
--> Waiting for carrier.
ATDT<ISP TEL No.>
CONNECT 52000 V42bis
--> Carrier detected. Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Mon Oct 20 20:39:56 2003
--> pid of pppd: 1848

Hope this is of some help.

Lachlan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wvdial and pppd exit code 10 Hal Linux - Networking 5 07-08-2004 11:43 AM
pppd died: pppd options error (exit code 2 taveirac Linux - Networking 1 02-12-2004 10:17 AM
exit code 2 -- pppd eduac Linux - Software 3 11-21-2003 05:19 AM
pppd exit code 16 ksgill Linux - Newbie 8 07-12-2003 10:20 PM
pppd died: pppd options error (exit code 2) ianwest Linux - Newbie 2 07-31-2002 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration