LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-25-2005, 07:27 PM   #1
wcujoe
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: SUSE 10.0, Ubuntu
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Nvidia Geforce FX go5200 Errors


System Specs:

Dell 5150
3.06 ghz
30GB HD
512 MB
Mandrake 10.1 Official

Error Message:

(EE) NVIDIA(0) : Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0) : ***Aborting***
(EE) Screen(s) found, but non have a usable configuration.

Fatal server error
No screens found

I'm sure I installed the newest drivers I could, because after installation I recieved at completion code.

my XF86Config file and my xorg.conf file both read

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "nVidia"
BoardName "NVIDIA GeForce FX (generic)"
Driver "nvidia" (I changed this according to the directions)
Option "DPMS"

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "synaptics"
Load "glx" # 3D layer

(didnt have to change anything there according to the directions)

any suggestions please? Thanks.
 
Old 01-26-2005, 09:15 AM   #2
kilgoretrout
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2,284

Rep: Reputation: 136Reputation: 136
I had trouble getting the nvidia module to load with mdk10.1. I suspect your having the same problem. Just to make sure, login at the command line as root and run:

# modprobe nvidia
# exit
$ startx

The modprobe command manually loads the nvidia kernel module. If X starts after this than for sure your nvidia module is not being autoloaded at boot. Post back if this is the case and I will go into how to correct the problem.
 
Old 01-26-2005, 10:21 AM   #3
wcujoe
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: SUSE 10.0, Ubuntu
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
5200 Errors

Well I got pretty annoyed by the whole situation(3 days of posting and working), and I didnt get to try to solve the problem, I tried to "modconfg" and then load the configuration, but still no go. Right now I just installed Fedora Core 3 (suicide), and it dectected all my hardware just fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wide Screen & nVidia GeForce FX Go5200 luca.naso Linux - Laptop and Netbook 6 04-01-2005 02:27 AM
geforce fx go5200 config file wcujoe Mandriva 1 01-26-2005 01:12 PM
Toshiba Satellite M35 series with NVidea GeForce FX Go5200 MAKPIE Linux - Laptop and Netbook 1 12-27-2004 09:45 PM
NVIDIA GeForce FX Go5200 & Suse 9.0, 3D graphics thing won't work! mawooshen Linux - Distributions 8 05-12-2004 03:40 PM
Problems with XFree86 and nVidia Geforce FX Go5200 nblue Linux - Laptop and Netbook 4 05-12-2004 07:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration