LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-31-2003, 08:07 AM   #1
skeezix
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry Nvidia Driver trouble


Hey guys, I am new to this forum, but what a great source of info! I am having troubles getting the Nvidia drivers to run without crashing my Xwindows. I am using Mandrake 9.0. I went to the Nvidia Linux driver section and ran NVchooser, then downloaded the correct files. I installed the kernel from a RPM and installed the GLX from a tar. Does this matter ? If I install both from a tar would i get better results ? here is the error I am getting:

Using vt7
ioctl FBIOPAN_DISPLAY: Invalid argument
(II) [GLX]: Initializing GLX extension

FATAL server error:
Caught signal 11. server aborting
X10: fatal IOerror 104

I am not sure if maybe I just have to emacs the XF86Config-4 ?

What think you ?

Thanks a bunch
Skeezix
 
Old 01-31-2003, 12:17 PM   #2
Wolven
Member
 
Registered: Jan 2003
Posts: 195

Rep: Reputation: 30
There is a complete set of instructions included, concerning changing certain settings in the XF86Config-4 file. Have you made all the changes listed? If not, let me know, and I'll paste them here.
Using one from RPM and one from TAR *shouldn't* present an issue, but I couldn't say for sure. I'd do them both the same way, just to test.

It looks like the GLX isn't set up correctly, just from peeking at the error message. I'll go check some documentation, and see what I can figure out.
 
Old 01-31-2003, 02:37 PM   #3
skeezix
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thx for the prompt reply friend !! But somehow i stumbled around got it to work, I just ran the XF386config , then did an "upgrade" reinstall to get my Xwindows back. And then *boom* i had the nvidia splash screen at the start of X. I dunno , but im very happy !!

skeezix
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia driver trouble installing with 2.6.9 Lord Zoltar Slackware 5 10-24-2004 06:52 PM
nvidia driver trouble zenith_zth Linux - Hardware 11 10-22-2004 10:32 AM
Nvidia driver trouble Lord Zoltar Slackware 35 09-11-2004 05:28 PM
Trouble with new nVidia driver installation...no nvidia logo and KDE no start up mdb Linux - Software 8 08-18-2004 09:45 AM
Nvidia Driver and Kernel trouble Vipes Linux - Hardware 6 06-05-2003 06:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration