LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-26-2004, 01:36 PM   #1
diwakergupta
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Distribution: Debian
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Angry NVidia 4200 TV-Out on I8600 No Colors


Hello everyone,

I've been trying to get TV-Out working on my NVidia GeForce4 4200 Go on a Dell Inspiron 8600 running Fedora Core 1, with the 2.6.1 kernel.

Here's the appropriate portion of my XF86Config:

Section "Device"
Identifier "TVCard"
Driver "nvidia"
VendorName "NVidia"
BoardName "NVidia GeForce 4"
VideoRam 65536
Option "NoLogo" "true"
Option "CursorShadow" "false"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TVOverScan" "1.0"
Option "NvAgp" "1"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "TVMonitor"
HorizSync 45 - 65
VertRefresh 55 - 80
VendorName "Toshiba"
Option "dpms"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TVScreen"
Device "TVCard"
Monitor "TVMonitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1200x1024" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1200x1024" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1200x1024" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
EndSection

With this configuration, I'm able to get the display on the TV, but I get no colors -- only black and white. My TV doesn't have an S-Video port so I'm using the composite digital output. I get colors on Windows without any problems.

I'm using NTSC-M as the out format as suggested by NVidia's README, since this TV is in the US. Though I think I have trying almost every other setting as well, without success.

Thanks in advance,
Diwaker
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nVidia problem rainbow colors when 3d driver is activated chadl Linux - Hardware 9 09-30-2005 12:09 PM
nVidia GeForce 4200 Go Problem Please Help! surfdog88 Fedora 2 02-22-2005 05:21 AM
32-bit colors with nVidia GeForce 2 Go? slaken Slackware 9 05-13-2004 01:11 PM
GeForce 4 Ti 4200 and Mandrake 9.1 vitalis70 Linux - Newbie 14 11-11-2003 03:49 AM
Geforce Ti 4200 sutho1 Linux - Hardware 3 10-01-2003 09:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration