LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-29-2003, 01:07 PM   #1
pealmeid
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
No sound with SIS7012 onboard


Hello,

I'm a Linux newbie and I'm having problems configuring the sound on my system. My motherboard is an ASUS P4S8X-X with an integrated SIS7012 sound board. The system works flawlessy under WinXP, so it's not a hardware problem.

I spent a couple of days trying to solve this by myself, and here's what I've got:

- Linux recognizes the board with no IRQ problems;
- System says it's a SIS7012/Intel i810/AC'97
- and the most bizarre: if I plug my speakers in the microphone jack(!) the sound works perfectly!

I'm running Red Hat Linux 9 - kernel version 2.4.20. My guess it's I need updated drivers, but I don't know what to do. Can anyone help?

Thanks in advance,
Pedro
 
Old 08-30-2003, 04:22 AM   #2
kyloe
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Brisbane - Australia
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
RE:No sound with SIS7012 onboard - Me2

Same prbolem, same specs

The BIOS settings are set for APIC and the Plug 'n Play operating system option is Disabled.

The BASH shell command "cat /proc/pci" gives :

Bus 0, device 2, function 7:
Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS7012 PCI Audio Accelerator (rev 160).
IRQ 3.
Master Capable. Latency=32. Min Gnt=52.Max Lat=11.
I/O at 0xa400 [0xa4ff].
I/O at 0xa000 [0xa07f].


...and the command "dmesg" gives :


Intel 810 + AC97 Audio, version 0.24, 17:59:48 Mar 13 2003
i810: SiS 7012 found at IO 0xa000 and 0xa400, MEM 0x0000 and 0x0000, IRQ 3
i810_audio: Audio Controller supports 6 channels.
i810_audio: Defaulting to base 2 channel mode.
i810_audio: Resetting connection 0
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
i810_audio: AC'97 codec 0 supports AMAP, total channels = 6
Intel 810 + AC97 Audio, version 0.24, 17:59:48 Mar 13 2003
i810: SiS 7012 found at IO 0xa000 and 0xa400, MEM 0x0000 and 0x0000, IRQ 3
i810_audio: Audio Controller supports 6 channels.
i810_audio: Defaulting to base 2 channel mode.
i810_audio: Resetting connection 0
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
i810_audio: AC'97 codec 0 supports AMAP, total channels = 6
Intel 810 + AC97 Audio, version 0.24, 17:59:48 Mar 13 2003
i810: SiS 7012 found at IO 0xa000 and 0xa400, MEM 0x0000 and 0x0000, IRQ 3
i810_audio: Audio Controller supports 6 channels.
i810_audio: Defaulting to base 2 channel mode.
i810_audio: Resetting connection 0
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
i810_audio: AC'97 codec 0 supports AMAP, total channels = 6
Intel 810 + AC97 Audio, version 0.24, 17:59:48 Mar 13 2003
i810: SiS 7012 found at IO 0xa000 and 0xa400, MEM 0x0000 and 0x0000, IRQ 3
i810_audio: Audio Controller supports 6 channels.
i810_audio: Defaulting to base 2 channel mode.
i810_audio: Resetting connection 0
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
i810_audio: AC'97 codec 0 supports AMAP, total channels = 6

I am a reading alot of posts as so I can have my system up and running well under Linux

Completed:
nVidia FX5200, HSF Modem, S200SPx Printer

To be:
SIS7012 Audio, BenQ 52x24x52

Time Taken

I use grub to boot Red Hat Linux 9, win98 and winxp.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound with sis7012 bernamar Linux - Laptop and Netbook 2 01-14-2005 12:15 PM
ALSA sound problems, 2.6.7 kernel, sis7012 onboard phunkymunky Slackware 7 08-26-2004 05:10 PM
Onboard SiS7012 and ALSA Hammett Linux - Hardware 0 06-20-2004 07:14 AM
No sound with SiS7012 onboard sound. amos Linux - Hardware 27 12-24-2003 07:21 AM
midi / synth sound with SIS7012 aka Intel i8x0 onboard sound card does not work wahwah Linux - Hardware 1 11-10-2003 05:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration