LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-19-2011, 12:42 PM   #1
gjblackford
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Reading, UK
Distribution: Ubuntu
Posts: 65

Rep: Reputation: 15
No Sound with HDMI


Hi,

I have recently installed Fedora 15 and I am having some issues getting the sound to work correctly.

I have a Sony NW20ZF Laptop with an ATI Graphics Chip which I have not installed the ATI Proprietary Software on as it seems to be working fine without, but when in sound setup I change the settings from using the Internal Speakers to using HDMI (RV710/730 Digital Stereo) I get no sound.

If I use Internal speakers then the sound works fine, anyone with any ideas?

Thanks,



Gavin,
 
Old 07-19-2011, 01:00 PM   #2
mrmnemo
Member
 
Registered: Aug 2009
Distribution: linux
Posts: 527

Rep: Reputation: 51
You really might want to try using the ATI closed driver. As, from the look of things, your card/ system is not working correctly. With nvidia, I was never able to get HDMI sound working under Debian until I used the closed source driver.
 
Old 07-19-2011, 02:04 PM   #3
gjblackford
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Reading, UK
Distribution: Ubuntu
Posts: 65

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks that has solved the sound problem but has caused some additional issues.

1. Image during boot has switched to a low res image
2. Fn + F7 doesn't function correclty any more (switch between Laptop and Ext Mon displays)
3. Top of screen where Activities is has a rainbow affect and when I click on activities the icons in the Dock Bar look like 1980's untuned Tv's instead of having the correct Icons.

Seems to be bigger issues with ATI than using the Open Source Driver!

Any ideas?

Thanks,



Gavin,

Last edited by gjblackford; 07-19-2011 at 03:20 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] HDMI Sound SavoTU Slackware 6 01-25-2011 03:32 PM
No HDMI sound tovarish Linux - Hardware 4 06-21-2010 07:09 AM
Sound over hdmi ati HDA Steviepower Linux - Hardware 1 05-11-2010 02:13 PM
No sound over HDMI connection Felipe Linux - Hardware 5 02-25-2010 05:45 PM
HP dv9850es, CX20561 and HDMI sound Zup Linux - Hardware 12 02-08-2010 08:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration