LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-24-2012, 05:43 PM   #1
nonamedotc
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 343

Rep: Reputation: Disabled
Question No sound output from audio players but audio from flash exists


I am having a very weird problem with my laptop since last night. Every time I login and start some music player (or even if I don't), everything is normal for a few minutes. After those initial few minutes, the sound is completely dead from the music players and sound settings under GNOME/Cinnamon do not show any device as being recognized.

I was wondering if pulseaudio crashed and tried to restart it - no use. Here is what I saw.

Code:
#  pulseaudio --start

N: [pulseaudio] main.c: User-configured server at {96b4dc501e4113f6e74f263d0000001c}unix:
/home/username/.pulse/96b4dc501e4113f6e74f263d0000001c-runtime/native, which appears to be local. Probing deeper.
E: [pulseaudio] main.c: Daemon startup failed.
Also, this.

Code:
# pulseaudio -k && pulseaudio --start

E: [pulseaudio] main.c: Failed to kill daemon: No such process
However, when I play a video (from youtube, for example) in Firefox, there are no problems with audio - it plays normally.

Code:
# alsamixer -c 0
Shows me all the available sound devices and is responsive when I change the sound. But sound output is present. This happens with both headphones and speakers. Both work fine with flash.

PHP Code:
# lspci

00:1b.0 Audio deviceIntel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
01:00.1 Audio devicenVidia Corporation HDMI Audio stub (rev a1
Long story! My question - how can I fix this sound instabilty? Any suggestions would be much appreciated. Thanks a lot in advance.

Last edited by nonamedotc; 09-24-2012 at 05:46 PM.
 
Old 09-27-2012, 08:52 AM   #2
nonamedotc
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 343

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
The problem was clearing files in /tmp at too high a frequency. Issue solved.
 
  


Reply

Tags
alsa, audio, pulseaudio


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Whatâ??s that sound? Linux Audio Players LXer Syndicated Linux News 0 05-25-2012 11:21 PM
[SOLVED] Onboard Audio (hda_intel) for Mic Input and Soundcard (ca0106) for Audio Output? snowdonkey Linux - General 1 07-11-2009 03:17 PM
Problem with online audio players-No sound sandeeppandana Linux - General 1 08-28-2008 03:31 AM
audio cd works - mp3's, streaming audio, flash sound don't spoody_goon Linux - Software 7 07-08-2006 03:11 PM
No sound when playing audio files on Fedora using command line players k_wjss Linux - Newbie 0 10-01-2004 01:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration