LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-23-2012, 12:35 PM   #1
RagingRaven
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 19

Rep: Reputation: Disabled
No more sound through HDMI after update/upgrade of Mageia 1 to 2


I'm having an issue getting my audio to work again after updating mageia 1 to version 2.
Before the update my audio was working fine, but now I can't seem to get it to work again.

I have an Asrock H67M-ITX board with integrated audio/hdmi.

Before the update the audio through HDMI was working with plughw:0,7.

I've tried different things by editing /etc/pulse/default.pa and restarting pulse but no luck so far.

playing a sound file with "aplay -D plughw:0,7 /usr/share/sounds/whateverfilename.wav" doesn't appear to work (also tried hw:0,3)

aplay -l output:

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****

card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC892 Digital [ALC892 Digital]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

If I need to provide more info please let me know
 
Old 07-26-2012, 12:34 PM   #2
RagingRaven
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Tried some more things, but still no luck.

Have tried to get some audio to play over hdmi by using mplayer and vlc's direct settings and putting them to hwplug:0,7...nothing.

I'm at a loss and contemplating reinstalling if nobody has any idea of where to look or what to do.
 
  


Reply

Tags
audio, hdmi, mageia


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Mageia 2: smooth upgrade LXer Syndicated Linux News 0 06-25-2012 02:30 AM
LXer: Open Source: Mageia 1 to Mageia 2 Upgrade LXer Syndicated Linux News 0 05-22-2012 04:30 PM
No HDMI Sound daniil Slackware 2 05-18-2012 05:58 AM
[SOLVED] HDMI Sound SavoTU Slackware 6 01-25-2011 02:32 PM
No HDMI sound tovarish Linux - Hardware 4 06-21-2010 06:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:21 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration