LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   New PC! Onboard LAN not detected. (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/new-pc-onboard-lan-not-detected-84304/)

Crashed_Again 08-21-2003 04:48 PM

New PC! Onboard LAN not detected.
 
Hey all. I just put together a new pc today. Here is the hardware:

ASUS A7N8X Motherboard
Western Digital 80gb Hard Drive
ASUS VGA V7100PRO32 MX400 Video Card

The rest is unimportant. Anyway the onboard lan port is not being detected. I think its an IRQ confict. cat /proc/interrupts gives a line that says:

ERR: 2

I'm assuming that this means their are 2 errors. Also it shows:

11: 0 usb-ohci

I've read that tradionally IRQ 11 is for eth0. Could this be the confilct? What is the best way to go about troubleshooting this issue?

finegan 08-21-2003 05:51 PM

IRQ shouldn't matter much on anything newer... what's the /sbin/lspci off of this card?

Cheers,

Finegan

carlywarly 08-22-2003 02:46 AM

Can you disable plug'n'play in the bios?

Crashed_Again 08-22-2003 05:56 AM

/sbin/lspci gives:

00:04.0 Ethernet controller: nVidia Corporation nForce2 Ethernet Contoller (rev a1)

I can't disable plug and play in the bios either. I don't understand what is the issue here.

Interestingly, if I boot to the gentoo live cd everything is fine. I can ping any host.

finegan 08-24-2003 12:27 PM

The nvidia nic isn't supported natively until 2.4.21 or 22 I think, doesn't matter, there's an RPM at the nvidia website specifically for the NIC and for the nforce chipset as well:

http://www.nvidia.com/object/linux_nforce_1.0-0261

Cheers,

Finegan


All times are GMT -5. The time now is 03:37 PM.