LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-09-2006, 09:47 AM   #1
xsten
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
mouse not detected if not moved during startup (FC5)


Hello All,

I have troubles with my M$ intellimouse (part of m$ wireless optical desktop 1.0A).

This is a wireless mouse, connected to a receiver - the receiver has both PS/2 and USB connectors both ends are plugged to the PC : PS2 for keyboard and USB for mouse.

This config worked find under Fedora Core 1 (FC1), but since I upgraded to FC5, there is an annoying problem

- if I boot my PC normally (without touching anything), the mouse does not work (mouse stuck in the middle of the screen)

- if I boot my PC, and move my mouse during the startup (when the text bootmessages are shown on the screen) ... the mouse works

If I diff the two "dmesg" outputs, I see the lines
< input: Microsoft Microsoft Wireless Optical Desktop� 1.00 as /class/input/input2
< input: USB HID v1.11 Mouse [Microsoft Microsoft Wireless Optical Desktop� 1.00] on usb-0000:00:10.1-1
280,281c275

appearing only when mouse is detected.

Are-there any parameter I can pass to the kernel, or any initfile to modify in order to force the detection of the mouse ?

Thanks
 
Old 07-10-2006, 03:55 PM   #2
kg4ysy
Member
 
Registered: May 2005
Location: North Carolina
Distribution: Gentoo
Posts: 123

Rep: Reputation: 19
did you try unpluggin the mouse and plugging it back in to see if it detects it after boot? This will help to rule out a couple of solutions.
 
Old 07-12-2006, 02:47 AM   #3
xsten
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks kg4ysy - apparently the problem dissepeared today. I tried today 2-3 reboots, and the mouse was correctly detected... strange (I did not upgrade my system). I'll post a message if the problem arises again.
 
Old 07-12-2006, 09:08 AM   #4
kg4ysy
Member
 
Registered: May 2005
Location: North Carolina
Distribution: Gentoo
Posts: 123

Rep: Reputation: 19
That's Linux for you...the ever classic "I swear I did nothing"

Haha...I actually had a few cases of that yesterday.

--Jim
 
Old 07-20-2006, 08:50 AM   #5
xsten
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well... I know... Again I did nothing, and the bug came back -

I noticed during boot time (the very first lines of boot screens) that "udev" could not start :


starting udev.... [FAIL]

If I unplug and replug the USB connector of the mouse, it is not detected (still stuck in the middle of the screen).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC5 Hangs on startup after successful install djheath Fedora 24 10-21-2006 09:08 AM
FC5, Help! Browsers Crash at Startup scottflyer Fedora 3 05-26-2006 08:51 AM
MySql Startup Under FC5 Linux31 Fedora 2 04-20-2006 05:14 PM
slack 10 - moved cdrom - not detected AM1SHFURN1TURE Linux - Hardware 2 04-11-2005 10:19 PM
new nvidia driver & mouse problems - odd errors produced, no mouse detected. UrbanSlayer Debian 4 07-03-2004 08:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration