LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-09-2008, 02:32 AM   #1
fader
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Farmville, VA
Distribution: Desktop: Ubuntu 8.04, Beowulf: Slackware & Dragonfly BSD, Tablet: Fedora 9, Toughbook: Arch Current
Posts: 98

Rep: Reputation: 16
Monitor/Video Card Setup on Sun Blade 1000/2000


Hey guys,

So I just salvaged a Sun Blade 1000 and 2000 and have decided to make it useful for web serving. Only one problem: I can't anything when I connect the monitor to it. So SPARC stations need the Sun monitors? If so, then I'm out of luck, but apparently you can get the 13W3 to VGA adapters that lets you use regular VGAs on them. This won't even be temporary for me. Once I get ssh running, all administration is through the network.

Anyways, so I tried turning it on first. Remember, you always have to close the side access before turning it on or else it won't power on. Another peculiar thing I noticed is that both these models have multiple video output. Both rigs have a Bellerophon Daughterboard that includes an ethernet port, a video card, sound, among other things. Only one came with the native 13W3 framebuffer card. It seems like these rigs has multiple monitors hooked to them. Only problem is now when I hook up a monitor on the non-13W3 ports, I get no video, is this because the video is default to the 13W3 device?

Can I take the 13W3 and will that somehow make the VGA the primary? This is my first delve into Sun workstations, so I know nothing about them. Also, in the daughterboard PCI card, I noticed a red led flashing in the back panel. What's that for. At first it seemed to me that it had something to do with diagnostics, but Sun doesn't provide good documentation for all its cards. I also got this weird case, where when I turned it on, it would be on for like 5 seconds with the Sun light coming on in the front, but then turning off soon after. I don't know what's going on, since I'm getting no monitor output.

Help Appreciated!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
regarding sun blade 2500 katmad Linux - Server 1 09-23-2008 09:29 AM
Sun Blade 2000 power on problem SteveK1979 Solaris / OpenSolaris 6 04-03-2008 11:48 PM
Sun Blade 150? Worth it? keysorsoze Solaris / OpenSolaris 9 01-07-2008 09:28 AM
Sun Blade 1000 Fans keysorsoze Solaris / OpenSolaris 3 12-09-2007 10:04 PM
Copper core Ultrasparc III on a Blade 1000 peter72 Solaris / OpenSolaris 1 09-10-2003 06:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration