LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-17-2003, 07:13 PM   #1
sbadelt
Member
 
Registered: May 2003
Location: Los Angeles, CA
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
Module not loading at boot


I installed the nvidia drivers... everything worked fine with X. After messing around in HDDRAKE, now the nvidia.o does not load at boot time. If I su, then type insmod nvidia, I can once again start my X sessions without a hitch. But why won't the module load at boot? modules.dep contains the appropriate entry, and modules.conf has the line

alias char-major-195

which should load the modules automaticllay.

Any thoughts? TIA
 
Old 12-17-2003, 10:18 PM   #2
kilgoretrout
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2,321

Rep: Reputation: 141Reputation: 141
Add this line to /etc/modules.conf if something similar is not already there:

alias /dev/nvidia* nvidia

Upon rebooting it should load the nvidia driver automatically.
 
Old 12-18-2003, 11:34 AM   #3
sbadelt
Member
 
Registered: May 2003
Location: Los Angeles, CA
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Issue resolved

My regards,
The addition of:

alias /dev/nvidia* nvidia

Has fixed the issue and has no conflicts with the other specified aliases in modules.conf. Now I get to go read up on why this worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel module not loading at boot tweak1313 Fedora 2 12-04-2004 04:17 PM
module loading at boot vasco1984 Linux - General 4 05-11-2004 06:39 AM
Loading a Module at boot time Nappa Fedora 8 04-14-2004 07:12 PM
loading orinoco_pci module at boot nixnoobie Linux - Networking 1 09-16-2003 07:42 PM
ppa module not loading at boot Thetargos Linux - Hardware 0 08-11-2003 09:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration