LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-08-2004, 07:42 AM   #1
db391
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Britain
Distribution: Slackware
Posts: 186

Rep: Reputation: 31
Modem snafu in 2.6.7-ck4 (missing /dev/ttyS0)


hi everyone


i have installed kernel 2.6.7 with ck4 patches onto my lsackware 10

the only problam is that when i boot 2.6 i can't get my modem to work even though i compiled with serial port support because /dev/ttyS0 is missing.

root@shannon:/etc/ppp# pppd
pppd: no such device: /dev/ttyS0

it works however in earlier 2.4 kernels???

how do i fix this little problem as i need my internet badly

cheers
 
Old 09-08-2004, 08:05 AM   #2
db391
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Britain
Distribution: Slackware
Posts: 186

Original Poster
Rep: Reputation: 31
ps - its not a winmodem either
 
Old 09-08-2004, 02:44 PM   #3
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Milwaukee, WI
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 69
Quote:
Originally posted by db391
ps - its not a winmodem either
Enough mystery - what kind of modem is it (exact make & model)

I gather that you are running Slack 10 with a 2.6x kernel, but please provide specifics on modem. The issue may simply be that a particular kernel module needs to be loaded. -- J.W.
 
Old 09-08-2004, 06:47 PM   #4
db391
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Britain
Distribution: Slackware
Posts: 186

Original Poster
Rep: Reputation: 31
creative labs modem blaster 56k
model number de5720

its a normal serial port one but i cant seem to locate why /dev/ttyS0 is not there?
 
Old 09-09-2004, 01:19 PM   #5
db391
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Britain
Distribution: Slackware
Posts: 186

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Fixed my problem!!!

in my kernel config 8250/16550 Serial port support was compiling as a module so i had to kernelise the module for it to work.

lol silly me!!!!!!!!11
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how and by what is /dev/ttyS0 made? dansawyer Linux - Software 10 10-26-2005 05:51 AM
Minicom in /dev/ttyS0 Luis GUSTAVO Linux - Software 0 07-31-2003 05:42 PM
ttyS0 missing jamezg Debian 1 06-28-2003 11:22 PM
chmod g+w /dev/ttyS0 jISV Linux - General 4 04-13-2002 06:01 PM
/dev/ttyS0 problems rbermude Linux - Software 2 06-27-2001 10:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration