LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-18-2010, 03:48 AM   #1
Thor_2.0
Senior Member
 
Registered: Nov 2007
Location: Somewhere on my hard drive...
Distribution: Manjaro
Posts: 2,227
Blog Entries: 23

Rep: Reputation: 279Reputation: 279Reputation: 279
Wink Lynx One - driver needed - pls hlp, tnx


Hi,

Finally got around to installing the Lynx One (okay, somewhat dated, but it was a hand-me-down ... )
And now ... the drivers...
Where do I find em? I've been looking around, but no luck so far.

OS : an old FC10, software: Audacity, drivers : ????
Source is okay, though it'll take some doing to get it running...

Snag, I've (kinda) ordered a mixer, it's lotsa-bucks so I'd wanna know beforehand is the Lynx at least will word...

Tnx

Thor
 
Old 12-18-2010, 03:54 AM   #2
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Linux Mint
Posts: 8,516

Rep: Reputation: 896Reputation: 896Reputation: 896Reputation: 896Reputation: 896Reputation: 896Reputation: 896
From the FAQ at
http://www.lynxstudio.com/support_faq_result.asp?q=69
Quote:
Does the LynxONE support Linux?
YES! The LynxONE has Linux and FreeBSD drivers available for download from www.opensound.com. Support for these drivers is provided by 4Front Technologies.
http://www.opensound.com/

Kind regards
 
Old 12-18-2010, 04:46 AM   #3
Thor_2.0
Senior Member
 
Registered: Nov 2007
Location: Somewhere on my hard drive...
Distribution: Manjaro
Posts: 2,227
Blog Entries: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 279Reputation: 279Reputation: 279
Hi Repo,

Tnx for the reply...
I did the full compile, OSS is nowhere to be see, but does report to be working...I tried to start is up ans the system said it was already at work...
I try to set the device in Audacity, but I only get ALSA...the card is installed (I dont get any system sounds anymore so SOMETHING happened)
I may ned to see the Lynbx One in the drow-down om Audacity just to make sure the thing is detected/can work...

I'll sniff in the chat...if anyone ahs an idea, throw it in the mix, thanks

T

EDIT

This came after "osstest"

Quote:
NOTICE! You don't have any audio devices available.
It looks like your audio hardware was not recognized
by OSS.

If you have installed OSS just a moment ago then it may be necessary to.
to rebot the system before trying to use the device(s).
Does that mean
- OSS does simply not find the card
or
- the card is busted/broken...
On a win2k system (way before my Linux days) the card did get detected, it was in the box ever since...

More edit

The re-sintall did'nt help, it does say there are no mixers on the system, a clue? a hint? the plot thickens, and I'm running out a time...oh well

Last edited by Thor_2.0; 12-18-2010 at 09:12 AM.
 
Old 01-11-2011, 12:15 PM   #4
Thor_2.0
Senior Member
 
Registered: Nov 2007
Location: Somewhere on my hard drive...
Distribution: Manjaro
Posts: 2,227
Blog Entries: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 279Reputation: 279Reputation: 279
Hi,

Closing recap! I installed the whole bundle on AN OTHER pc! Can you get to grips with this? I was using a dud PC, for crying out loud! :/

So, Audacity (light PC, nothing fancy) does SEE the device (/dev/dsp) but I guess the thing only comes to life when hooked up.

I installed the 4Front driver (by the way - only the TARball has the driver I need, the RPM and DEB are - for me - useless)

All I have to do now is hook up a mixer and I'll be in bizz...hopefully!

Tnx for all the help...

Wellness to all

Thor
 
  


Reply

Tags
driver, fc10, lynx one


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to poll for a page in PHP? pls hlp, tnx Thor_2.0 Programming 3 05-28-2010 05:15 AM
ACV denial after update - pls hlp, tnx Thor_2.0 Red Hat 3 05-18-2010 03:05 PM
New distro needed, pls hlp Thor_2.0 Linux - Desktop 8 01-24-2010 04:58 AM
screen driver - some hlp pls...tnx Thor_2.0 Linux - Desktop 1 06-27-2009 09:28 AM
cant run startx... pls help... tnx in advance kublador Linux - Newbie 1 08-16-2002 05:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration