LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Lynx One - driver needed - pls hlp, tnx (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/lynx-one-driver-needed-pls-hlp-tnx-851017/)

Thor_2.0 12-18-2010 02:48 AM

Lynx One - driver needed - pls hlp, tnx
 
Hi,

Finally got around to installing the Lynx One (okay, somewhat dated, but it was a hand-me-down ;) ... )
And now ... :banghead: the drivers...
Where do I find em? I've been looking around, but no luck so far.

OS : an old FC10, software: Audacity, drivers : ????
Source is okay, though it'll take some doing to get it running...

Snag, I've (kinda) ordered a mixer, it's lotsa-bucks so I'd wanna know beforehand is the Lynx at least will word...

Tnx

Thor

repo 12-18-2010 02:54 AM

From the FAQ at
http://www.lynxstudio.com/support_faq_result.asp?q=69
Quote:

Does the LynxONE support Linux?
YES! The LynxONE has Linux and FreeBSD drivers available for download from www.opensound.com. Support for these drivers is provided by 4Front Technologies.
http://www.opensound.com/

Kind regards

Thor_2.0 12-18-2010 03:46 AM

Hi Repo,

Tnx for the reply...
I did the full compile, OSS is nowhere to be see, but does report to be working...I tried to start is up ans the system said it was already at work...
I try to set the device in Audacity, but I only get ALSA...the card is installed (I dont get any system sounds anymore so SOMETHING happened)
I may ned to see the Lynbx One in the drow-down om Audacity just to make sure the thing is detected/can work...

I'll sniff in the chat...if anyone ahs an idea, throw it in the mix, thanks

T

EDIT

This came after "osstest"

Quote:

NOTICE! You don't have any audio devices available.
It looks like your audio hardware was not recognized
by OSS.

If you have installed OSS just a moment ago then it may be necessary to.
to rebot the system before trying to use the device(s).
Does that mean
- OSS does simply not find the card
or
- the card is busted/broken...
On a win2k system (way before my Linux days) the card did get detected, it was in the box ever since...

More edit

The re-sintall did'nt help, it does say there are no mixers on the system, a clue? a hint? the plot thickens, and I'm running out a time...oh well

Thor_2.0 01-11-2011 11:15 AM

Hi,

Closing recap! I installed the whole bundle on AN OTHER pc! Can you get to grips with this? I was using a dud PC, for crying out loud! :/

So, Audacity (light PC, nothing fancy) does SEE the device (/dev/dsp) but I guess the thing only comes to life when hooked up.

I installed the 4Front driver (by the way - only the TARball has the driver I need, the RPM and DEB are - for me - useless)

All I have to do now is hook up a mixer and I'll be in bizz...hopefully!

Tnx for all the help...

Wellness to all

Thor


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.