LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-19-2011, 10:57 AM   #1
WallyWorld
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 5

Rep: Reputation: 6
lircd no longer detecting correct remote (Formosa21 eHome Infrared Transceiver)


Hi, My mce remote had been working fine with lircd for the past 3 weeks or so
when I would run irw i would get lines like :
Code:
000000037ff07bd9 00 Guide mceusb
000000037ff07bde 01 Right mceusb
using mceusb my remote worked perfectly

But when I came home one day the IR receiver light was on constantly and would respond to any input from my remote,
to get any kind of response from it I had to kill lircd unplug the receiver, then replug it and restart LIRCD.

After doing that my remote would only half work, and running irw again instead of getting mceusb I get lines like:
Code:
Code:
000000037ff0ebe1 00 Up vista_mce
000000037ff0ebe1 00 Up_UP vista_mce
000000037ff06bde 00 Right vista_mce
000000037ff06bde 00 Right_UP vista_mce
So for some reason my remote is being detected as vista_mce, instead of mceusb like it was before when working fine.

Is there any way to force lircd to use mceusb instead of vista_mce?
or is there any other way to fix this?

Thanks for any help, let me know if you need any other information
 
Old 04-21-2011, 10:06 AM   #2
WallyWorld
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 6
i had just completed a reinstall of mythbuntu(i needed to reorganize my partition's anyway, plus the kernel crashed and couldnt boot anymore), but when i was setting up lircd the FIRST time i had to add lirc_ to mceusb on the REMOTE_MODULES line of hardware.conf to get the remote to work, but this time i didnt need to add lirc_ to mceusb on the REMOTE_MODULES line, but the remote still shows as vista_mce in irw, it behaves REALLY slow and the OK button doesnt work.

Yeh so even a OS reinstall couldn't fix the remote, im not sure what else to do
 
  


Reply

Tags
lirc


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Infrared Remote Controls Working with Laptop A.Thyssen Linux - Hardware 1 08-10-2010 11:30 AM
infrared remote configuration without lirc sem7ex Linux - Newbie 4 10-16-2009 02:37 AM
Remote infrared control not work sloteel Linux - Hardware 0 06-13-2007 03:34 PM
uart driver for infrared remote control ubuntu_amateur Linux - Kernel 4 11-04-2006 01:38 PM
Infrared+remote Control Question jacktheripperis Linux - Hardware 8 08-26-2006 05:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:52 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration