LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-06-2013, 03:28 AM   #1
malloc
Member
 
Registered: Jul 2010
Posts: 111

Rep: Reputation: 4
Lenovo W530 sound in Slackware 14


I am unable to get sound working in Slackware 14 on my Lenovo W530.

The audio device is:

Code:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Panther Point High Definition Audio Controller (rev 04)
        Subsystem: Lenovo Device 21f6
        Kernel driver in use: snd_hda_intel
cat /proc/asound/card*/codec* |grep codec gives me:

Code:
Codec: Realtek ALC269VC
I have tried to create a file in /etc/modprobe.d/snd-hda-intel.conf with the content:

Code:
options snd-hda-intel model=auto
I have the kernel modules loaded:

Code:
lsmod |grep snd
snd_seq_dummy           1455  0 
snd_seq_oss            29048  0 
snd_seq_midi_event      5620  1 snd_seq_oss
snd_seq                51265  5 snd_seq_midi_event,snd_seq_oss,snd_seq_dummy
snd_seq_device          5228  3 snd_seq,snd_seq_oss,snd_seq_dummy
snd_pcm_oss            39183  0 
snd_mixer_oss          15404  1 snd_pcm_oss
snd_hda_codec_realtek   195474  1 
snd_hda_intel          23267  0 
snd_hda_codec          81925  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek
snd_hwdep               6324  1 snd_hda_codec
snd_pcm                72864  3 snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_page_alloc          7081  2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_timer              18798  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    57796  12 snd_timer,snd_pcm,snd_hwdep,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek,thinkpad_acpi,snd_mixer_oss,snd_pcm_oss,snd_seq_device,snd_seq,snd_seq_oss
soundcore               5474  1 snd
In conclusion I have the kernel modules loaded, and it should work, however I have no sound. I get errors from audio players such as (from Audacious): "ALSA error: No suitable mixer element found.".
 
Old 01-07-2013, 05:37 PM   #2
Alchemikos
Member
 
Registered: Jun 2012
Location: Porto Alegre-Brazil
Distribution: Slackware- 14, Debian Wheezy, Ubuntu Studio, Tails
Posts: 88

Rep: Reputation: 6
Tryed you the command:
Code:
$ alsamixer
?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thinkpad W530, Nvidia, Nouveau (solved .. sort of) bimboleum Slackware 6 04-30-2013 01:39 PM
Slackware 14 on a thinkpad W530 ... what works and what doesn't bimboleum Slackware 0 10-22-2012 01:25 AM
which Linux for a W530 lenovo thinkpad laptop ? Alexvader Linux - Laptop and Netbook 11 08-22-2012 09:22 AM
lenovo N100 sound problem vishesh Linux - Laptop and Netbook 3 11-26-2008 08:44 AM
ibm lenovo sound problem akhund_bilal Linux - Laptop and Netbook 1 09-22-2008 06:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration