LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-25-2006, 04:52 PM   #1
KingPhillius
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
KDE says "An unknown error has occurred" when mounting usb stick with HAL


I have screwed about with this thing for ages, but no matter what I do, I can't get usb sticks to mount automatically in KDE using HAL/D-Bus. I am running a system D-Bus daemon and a user session daemon. The user daemon is started as a script from .kde/Autostart and reads as follows:

# Start the D-BUS session daemon
eval `dbus-launch`
export DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS


I have checked that both my own user and the dedicated users that HAL and D-Bus under are members of the usb and disk groups, and countless other things. When I plug the usb stick in however, it is recognised by KDE which brings up a notification, but it won't mount when I click to mount it and I get an error message saying "An unknown error has occurred" in front of an empty system:/media/sdb window.

Mayb someone can point me in the right direction as this is not so much an important thing as the last thing to make my distro just perfect. Many thanks,

Phillip
 
Old 09-25-2006, 04:53 PM   #2
KingPhillius
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
1 more thing

I forgot to mention there are various HAL processes/daemons running as well, all started at boot time. Many thanks,

Phillip
 
Old 09-26-2006, 04:46 PM   #3
KingPhillius
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bump

bumpety bump
 
Old 09-28-2006, 05:25 PM   #4
KingPhillius
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bump

bump again
 
Old 12-08-2006, 02:18 AM   #5
badbunny
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Finland
Distribution: Kubuntu Gutsy
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
I had the same problem, but got it fixed like this.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with mounting "unknown file system type 'ntfs' " turalo Fedora 2 12-21-2005 05:04 PM
Can't "Safely Remove" usb stick: KDE, SUSE 10.0 m29389 Suse/Novell 8 11-15-2005 11:35 PM
"Turning off" USB memory stick before unplugging/disconnecting detly Linux - Hardware 3 03-15-2005 12:34 PM
USB stick, "losing space" - filesystem inconsistensies? iskrem Linux - Hardware 1 11-26-2004 06:01 PM
lost writing ability on usb-stick / not possible with protocol "drives" - how to fix? ungua Suse/Novell 3 11-24-2004 08:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:03 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration