LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Intel Driver Problems (82865G) (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/intel-driver-problems-82865g-140055/)

drako12 01-29-2004 02:00 PM

Intel Driver Problems (82865G)
 
I have a conectiva linux installed (kernel 2.4.x), but i cant get the drivers to work right.. the computer is a DELL with intel board with 82865G video onboard..

i got the drivers from the intel site, they should have worked, but it doenst.. they have tested only with Red Hat..


where can i get a fix, drivers or something to get this working?

Aussie 01-29-2004 04:16 PM

We need to know the exact kernel and the error message your getting, without this info we'd just be guessing.

drako12 01-30-2004 11:10 AM

my kernel version is 2.4.21

i get the following error :



[21~[21~
XFree86 Version 4.3.0
Release Date: 27 February 2003
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
Build Operating System: Linux 2.4.20-26373clenterprise i686 [ELF]
Build Date: 23 March 2003
Before reporting problems, check http://www.XFree86.Org/
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Fri Jan 30 15:08:27 2004
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
(==) ServerLayout "Layout0"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor0"
(**) | |-->Device "Card0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) Option "XkbModel" "pc104"
(**) XKB: model: "pc104"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) XKB: layout: "us"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/" does not exist.
Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
(==) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(--) using VT number 7

(II) Open APM successful
(II) Module ABI versions:
XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
XFree86 Video Driver: 0.6
XFree86 XInput driver : 0.4
XFree86 Server Extension : 0.2
XFree86 Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.2.0, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting


When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to xfree86@distro.conectiva.com.br.

drako12 01-31-2004 11:18 AM

i got the new Xfree and now at least the driver is working but i cant get more than 8bits of color depth..

when i set to 24 or 16 i get : No Screens Found

Aussie 01-31-2004 03:30 PM

Have a look at your XF86Config-4, there probably are not any entries for 16 and 24bit.

drako12 02-02-2004 01:04 PM

i have entries for 24 and 16 bits but it doenst work =/


anyone have other ideias please??? =((

Simon Bridge 02-09-2004 12:09 AM

drako12:
search all forums for 536ep and look for my name heading a recent thread. I've got as far as getting the modem to dialup and even surf for a while.

I wonder if there are utilities which specifically support HaM modems? Kernel support for HaM modems? Who would one ask?
Simon


All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.