LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-14-2006, 02:18 AM   #1
karnaf
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Linux Mint 14 (Cinnamon), Xubuntu 12.04, Ubuntu 10.04
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
Intel DQ965GF MoBo - Front sound jacks not working


Good day to all,

I've got a machine with an Intel DQ965GF Motherboard with Fedora Core 6 installed on it.

I can't seem to make the front side sound jacks work, no matter what I try. The rear jacks work fine and the Audio Configuration identifies the Intel Corp 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller, which AFAIK is the correct one.

I'm quite a linux n00b, so I might just be missing something.

Any help will be appreciated.

cheers,
karnaf.
 
Old 12-15-2006, 10:55 AM   #2
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
First thing I'd check is the wiring for the front audio. I just built a system with a DP965LT, and the chasis I used is wired for Asus motherboards. Major headache when trying to connect it to the Intel board.

Another thing I'd check is the alsa version. The drivers I wrote for that board didn't make it into the kernel until alsa-1.0.12 final. I just checked the kernel source from FC6, and it is using 1.0.12rc1. Also, I verified that my driver patches for the Intel 965 series boards is NOT in there.

Last edited by GrueMaster; 12-15-2006 at 11:03 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.1 sound through 3 jacks in SUSE sliver69 Linux - Hardware 4 06-09-2006 09:07 PM
Soft-Off not working on new Intel Mobo ezrider Linux - Hardware 2 05-07-2006 07:49 PM
Mandriva2006:Getting the sound working on Intel915GLVG mobo baccilus Mandriva 2 04-08-2006 11:02 AM
Microphone not working with A7V8X-X mobo w/ onboard sound n4zmz Linux - Hardware 0 04-23-2004 12:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration