LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-06-2005, 04:37 AM   #1
maltsi
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Intel 855 TV out almost working


I have Intel 855GM Laptop and am running suse 10 on it. With Intel's 810 drivers and sax2 I have succeeded in transferring the video to my TV but it's completely screwed (black&white, strange lines running cross screen, it crops my desktop so that in TV there are black borders on every side of desktop, and actual desktop is shown only 1/2 of heigh and width, so 3/4 of my screen is missing ).

To start with, my Xorg.0.log says
Quote:
(II) I810(0): Display Info: CRT: attached: FALSE, present: TRUE, size: (1024,768)
(II) I810(0): Display Info: TV: attached: FALSE, present: FALSE, size: (0,6169)
(II) I810(0): Display Info: DFP (digital flat panel): attached: FALSE, present: FALSE, size: (0,6169)
(II) I810(0): Display Info: LFP (local flat panel): attached: TRUE, present: TRUE, size: (1024,768)
(II) I810(0): Display Info: CRT2 (second CRT): attached: TRUE, present: TRUE, size: (800,600)
(II) I810(0): Display Info: TV2 (second TV): attached: FALSE, present: FALSE, size: (0,6169)
So sax2 thinks my tvout connection is CRT2? However when I made xorg.conf using sax2 it made my configs like this:

Quote:
Section "Monitor"
DisplaySize 300 230
HorizSync 24-50
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "N150X3 COLOR LCD"
Option "DPMS"
VendorName "CMO"
VertRefresh 43-75
UseModes "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "1024x768" 67.48 1024 1080 1184 1344 768 769 772 797
Modeline "800x600" 47.53 800 840 920 1040 600 601 604 626
Modeline "800x600" 40.19 800 832 912 1024 600 601 604 623
Modeline "768x576" 43.52 768 800 880 992 576 577 580 601
Modeline "768x576" 37.37 768 800 880 992 576 577 580 598
Modeline "640x480" 29.84 640 664 728 816 480 481 484 501
Modeline "640x480" 25.10 640 656 720 800 480 481 484 498
Modeline "800x600" 31.15 800 824 904 1008 600 601 604 618
Modeline "768x576" 28.46 768 784 864 960 576 577 580 593
Modeline "640x480" 19.40 640 648 712 784 480 481 484 495
EndSection

Section "Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
BoardName "855 GM"
BusID "0:2:0"
Driver "i810"
Identifier "Device[0]"
Option "SaXDualHead"
Option "Clone"
Option "SaXDualMonitorVendor" "CMO"
Option "SaXDualOrientation" "off"
Option "SaXDualResolution" "1024x768"
Option "CloneRefresh" "43-75"
Option "SaXDualMode" "off"
Option "SaXDualHSync" "off"
Option "SaXDualMonitorModel" "N150X3 COLOR LCD"
Option "Modes" "1024x768"
Option "SaXDualVSync" "43-75"
Option "MonitorLayout" "CRT,LFP"
Screen 0
VendorName "Intel"
EndSection
This didn't work, there never was any signal to TV but LFP worked well So I changed CRT to CRT2 at MonitorLayout, and now I have screen on TV and LFP, but TV picture is very distorted.
My connections are OK, they work perfect from windows (1024x768 resolution on both displays). I think it might be because of those refreshrates, but I don't know which way to move them.
TV is PAL-B/G standard and connection I have made uses SVIDEO.
So, any suggestions?
 
Old 12-07-2005, 10:22 PM   #2
theufman
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
This is a little off topic, but have you been able to successfully set up a dual display with your laptop's LCD and an external monitor? I'm having a bit of difficulty doing this, and I have the same video chipset as you.

-theufman
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenGL won't work on Intel 855 Hanj Linux - Laptop and Netbook 6 04-04-2005 04:25 AM
TV Out on Toshiba laptop - intel 855 not working belga Linux - Laptop and Netbook 1 02-06-2005 02:07 AM
Intel 855 driver installation mandrakemikael Linux - Laptop and Netbook 3 02-01-2005 05:45 AM
Direct Rendering, Intel 855 langsuyar13 Linux - Hardware 4 01-25-2005 02:14 PM
INTEL 855 Chipset thebover Linux - Hardware 0 10-20-2004 11:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:02 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration