LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-15-2006, 06:59 PM   #1
bmcneely0
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
Hauppauge PVR-350


I've got a Hauppauge PVR-350 installed. As far as I can tell everything is installed correctly:
ivtv: ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv: version 0.4.5 (tagged release) loading
ivtv: Linux version: 2.6.13-15.8-default 586 REGPARM gcc-4.0
ivtv: In case of problems please include the debug info between
ivtv: the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
ivtv: any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
ivtv0: Autodetected WinTV PVR 350 card (cx23415 based)
tveeprom: ivtv version
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tveeprom, addr=50]
tuner (ivtv): chip found at addr 0xc2 i2c-bus ivtv i2c driver #0
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=61]
saa7115 0-0021: ivtv driver
saa7115 0-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7115, addr=21]
saa7127 0-0044: ivtv driver
saa7127 0-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7127, addr=44]
msp3400 0-0040: ivtv driver
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=MSP4448G-A2, addr=40]
tda9887 0-0043: (ivtv) chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tda9887, addr=43]
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-dec.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: Encoder revision: 0x02050032
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)
ivtv0: Create encoder radio stream
ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)
ivtv0: Create decoder VOUT stream
ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-init.mpg firmware (155648 bytes)
tuner: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series)) by ivtv i2c driver #0
ivtv0: Initialized WinTV PVR 350, card #0
ivtv: ==================== END INIT IVTV ====================


However, when I try to run xawtv all I get is a blank screen. I've got the coax cable from my satellite receiver going into the Hauppauge. Here's the info I've got so far. Any assistance is greatly appreciated.
ivtvctl -I
check SAA7115 input signal
ioctl: VIDEO_STATUS = Sat/Dvd

SAA7115 reg[STATUS#1 - 0x1E] = 81
Color Standard (D0-D1): NTSC
White peak loop (D2): Not activated
Gain value for act.lum. (min) (D3): Not limited
Gain value for act.lum. (max) (D4): Not limited
WIPA-mode slow-time constant (D5): Not activated
Horizontal frequency (D6): Locked
Field length (D7): Standard

SAA7115 reg[STATUS#2 - 0x1F] = b1
Ready for capture (D0): Yes
Macrovision 7.01 (D1): No
MV Colorstripe burst (D2): No
MV Colorstripe burst type 3 (D3): No
Input signal timebase (D4): Stable (broadcast/DVD)
Field frequency (D5): 60Hz
H & V loops (D6): Locked
Interlace (D7): Detected
 
Old 06-15-2006, 07:07 PM   #2
BruceCadieux
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Wales MA.
Distribution: openSuSE 11.1
Posts: 409

Rep: Reputation: 32
xawtv, kdetv, tvtime.............do not work with the ivtv based cards (PVR 150, 250, 350) You need to use an application like mythtv or freevo to use hauppauge PVR cards.

You can test if it is working with mplayer /dev/video0

To test recording cat /dev/video0 > test.mpg
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lirc won't work, Hauppauge PVR 350, not irrecord either lagu2653 Linux - Hardware 3 12-02-2005 06:15 PM
Freevo won't recognize Hauppauge PVR 350 tvphil Linux - Software 7 09-06-2005 01:46 AM
Hauppauge PVR-350 wont run with xawtv willigi Linux - Hardware 3 03-19-2005 03:06 PM
Hauppauge PVR-350 hardware decoder garethw Linux - Hardware 1 03-08-2005 01:14 AM
Hauppauge USB PVR JohnCain Linux - Hardware 1 10-25-2004 03:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration