LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-17-2006, 07:50 AM   #1
thouze
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy Hauppauge-250 card gives ' cannot open capture device /dev/video0 ' message


Hello,

I have tried repeatedly to get my Hauppauge (250) TV card to work under FC5 (by the way I have had the same problem previously with FC3, and 4) and everytime I start the TV GUI utility I get the message ( No such file or direcory, cannot open capture device /dev/video0 ) at the bottom of the screen. I have even tried running the 'ls' command and have noticed that the file actually does not exist:

[root@xxxx ~]# ls /dev/video0
ls: /dev/video0: No such file or directory


but when I run the 'modprobe' command I get:

[root@xxxx ~]# modprobe bttv
[root@xxxx ~]# lsmod | grep bttv
bttv 167861 0
video_buf 21829 1 bttv
compat_ioctl32 1473 1 bttv
i2c_algo_bit 8393 1 bttv
v4l2_common 7745 1 bttv
btcx_risc 4809 1 bttv
ir_common 9412 1 bttv
tveeprom 13905 1 bttv
videodev 9409 1 bttv
i2c_core 21057 5 bttv,i2c_algo_bit,tveeprom,nvidia,i2c_viapro


showing that yes indeed the bttv 'driver' is loaded and recognized.


But nevertheless nothing seems to work, can somebody please advise me as to how to resolve this problem.

Last edited by thouze; 07-17-2006 at 07:51 AM.
 
Old 07-17-2006, 07:57 AM   #2
BruceCadieux
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Wales MA.
Distribution: openSuSE 11.1
Posts: 409

Rep: Reputation: 32
Hauppauge PVR 250 does not use bttv drivers.

Hauppauge PVR based cards do not work in applications designed for bttv cards.

You need to download and install ivtv drivers http://ivtvdriver.org/index.php/Main_Page

Then you will need an application like MythTv or Freevo to use the card.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge PVR 150 reinstall: no /dev/video0? GTBlackwell Linux - Hardware 2 03-28-2006 01:38 AM
ivtv - can't open capture device - /dev/video0 rrrssssss Linux - Hardware 7 02-02-2006 09:39 AM
cannot open tv card and /dev/video0 device on suse 9.3 gros777 Linux - Hardware 1 08-05-2005 12:12 PM
Hauppauge Wintv pvr-250 card setup jmit887 Linux - Hardware 3 01-25-2005 09:08 PM
No /dev/video0 for hauppage pvr-250 JHuizingh Linux - Hardware 0 07-07-2004 08:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration