LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-23-2010, 02:23 PM   #1
Thatguy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Fujitsu Primergy TX120 Raidcontroller


hi experts i have some real trouble installing Debian on the
Fujitsu Primergy TX120s2( this one ).

in order to get the IntelŽ 5100 chipset to work i used the latests debian squeeze iso course the kernel needs to be past 2.6.28 .

however no hdd is detected.

the guys from wiki.debian.org claim to get it to work http://wiki.debian.org/InstallingDeb...yTX120S2/lenny my lspci output looks exactly like there's, what leads me to believe, that i may did some thing wrong setting up the raid controller.

did someone run into similar trouble or can help me with this?

many thanks in advance!!!

thatguy
 
Old 04-23-2010, 02:49 PM   #2
MensaWater
Guru
 
Registered: May 2005
Location: Atlanta Georgia USA
Distribution: Redhat (RHEL), CentOS, Fedora, Debian, FreeBSD, HP-UX, Solaris, SCO
Posts: 5,995
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782
You said RAID Controller. If that is a card or integrated controller in the box it may be you haven't yet gone into the controller's configuration to create any RAID LUNs so nothing is being presented by it to the OS.

I'm not familiar with the server you link and don't read German so can't tell. On a Dell server with a RAID controller like this during boot there is an opportunity to go into the controller's setup to do your disk layout. Have you checked that on this server to be sure it has LUNs already configured? If not you may need to configure them yourself.
 
Old 04-23-2010, 03:34 PM   #3
Thatguy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks for your quick Response,

and sorry i posted the link to a german site its late over here.
here the is the english one

i entered the setup for the Raidcontroler ran the wizard and it says i have a so called virtual disk on raid level 1. but still no hdd in debian setup.

u would thing u get a manual with it.

ps: is it me or went http://wiki.debian.org/ just down.

Last edited by Thatguy; 04-23-2010 at 03:37 PM.
 
Old 04-26-2010, 09:53 AM   #4
MensaWater
Guru
 
Registered: May 2005
Location: Atlanta Georgia USA
Distribution: Redhat (RHEL), CentOS, Fedora, Debian, FreeBSD, HP-UX, Solaris, SCO
Posts: 5,995
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782Reputation: 782
There seems to be a fair amount of documentation at the site you linked though none of it tells you much about the controller.

The wiki you linked earlier shows this is in the lspci output:
RAID bus controller [0104]: LSI Logic / Symbios Logic MegaRAID SAS 1078 [1000:0060] (rev 04)

That shows the RAID controller is OEMed from LSI (as is the Dell PERC I mentioned earlier). Did you see that in any output during boot? It would use the MEGARAID SAS driver. I notice on the other link they show support for RedHat Enterprise Linux (RHEL) and SuSE. The former at least has that driver built into its kernel. Do you see anything during your Debian startup indicating it is choosing a MEGARAID driver of any sort?

What you might try is to downolad and install CentOS5 which is a binary compile of RHEL5 source. If it works you should be able to see which driver it used then work out how to use the same driver in Debian. I don't do much with Debian so can't give you much guidance on that.
 
Old 09-30-2010, 09:59 AM   #5
Charlie Evatt
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2009
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Did you ever manage with this one???
I'm trying the same but with Fedora.

Charlie
 
  


Reply

Tags
debian, fujitsu, raid, squeeze


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot from SATA HDD on Primergy TX120 szlaca70 Linux - Software 1 08-05-2009 01:48 PM
Raid 1 confoguration on a Primergy TX150 S4 xpucto Linux - Hardware 3 03-13-2006 09:13 AM
Linux install problem on siemens primergy 870 hgarvin Mandriva 2 07-22-2005 01:37 PM
ML330 with Serverworks CSB 6 ATA-100 RaidController and Slackware install GYron Slackware - Installation 1 12-22-2003 09:05 PM
ML330 with Serverworks CSB 6 ATA-100 RaidController and Slackware install GYron Linux - Hardware 0 12-22-2003 02:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration