Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?


  Search this Thread
Old 06-04-2005, 10:33 AM   #1
Registered: Feb 2005
Distribution: Slackware 11
Posts: 109

Rep: Reputation: 15
Fresh install of Slackware will not load X

The motherboard i am using is an ASUS CUW-AM (which isn't listed at I have a socket 370 with a converter on it and a celeron 1.1ghz taulitin, and 192mb of ram. I am using the intergrated graphics and a dell P780 monitor. I just burned the install disks so the a clean. I have tried different types of default color depths. At 8 bits i get a white screen. 16 i get green bars. 24 i get moving green bars. I got my xorg.conf using a flashdisk.

thank you for any help
Old 06-04-2005, 10:40 AM   #2
Bruce Hill
HCL Maintainer
Registered: Jun 2003
Location: McCalla, AL
Distribution: Gentoo / Funtoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 126Reputation: 126
Not much help, probably...what does /sbin/lspci say for your VGA controller?

Last edited by Bruce Hill; 06-04-2005 at 10:41 AM.
Old 06-04-2005, 02:37 PM   #3
Registered: Feb 2005
Distribution: Slackware 11
Posts: 109

Original Poster
Rep: Reputation: 15
lspci output

00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 82810 GMCH [Graphics Memory Controller Hub] (rev 03)
00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corp. 82810 CGC [Chipset Graphics Controller] (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801AA PCI Bridge (rev 02)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801AA ISA Bridge (LPC) (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801AA IDE (rev 02)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corp. 82801AA USB (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801AA SMBus (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801AA AC'97 Audio (rev 02)
01:08.0 Ethernet controller: Davicom Semiconductor, Inc. Ethernet 100/10 MBit (rev 31)
01:0a.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc.: Unknown device 3119 (rev 11)

The computer loads X alright whenever I use knoppix. Is there anything that I can use from knoppix to help x load in slackware?
Old 06-04-2005, 02:40 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Jun 2005
Location: Poland
Distribution: Slack + 2.6.14 kernel
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
try 'xorgcfg -textmode'
Old 06-04-2005, 04:16 PM   #5
Registered: Feb 2005
Distribution: Slackware 11
Posts: 109

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thx man i got it up and running


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound on a fresh Slackware install tanaselia Slackware - Installation 16 05-16-2005 01:25 PM
no sound on a fresh install slackware 10... kublador Slackware 13 08-29-2004 10:05 PM
Getting 2.6.7 with slackware on a fresh install equilibrium Slackware 6 07-13-2004 05:41 PM
X server will not load on fresh install of 9.2 loctan Mandriva 1 01-07-2004 06:15 AM
Can't boot after fresh install of Slackware Darvocet Linux - General 2 02-22-2003 11:00 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration