LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-10-2007, 02:21 PM   #1
cov
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Durban
Posts: 365

Rep: Reputation: 30
FATAL: Module off not found.


Hi,

I have a gentoo AMD64 shuttle with onboard audio. I have tried to compile the Alsa drivers into the kernel and I have tried installing the Alsa drivers seperately but I always get the following result:

Quote:
localhost ~ # /etc/init.d/alsasound restart
* WARNING: you are stopping a boot service.
* Storing ALSA Mixer Levels ...
alsactl: save_state:1253: No soundcards found...
* Error saving levels. [ !! ]
* Killing processes using ALSA ... [ ok ]
* Unloading ALSA modules ... [ ok ]
* Loading ALSA modules ...
* Loading: snd-card-0 ...
FATAL: Module off not found. [ !! ]
* Loading: snd-pcm-oss ... [ ok ]
* ERROR: Failed to load necessary drivers [ ok ]
* Restoring Mixer Levels ...
* No mixer config in /var/lib/alsa/asound.state, you have to unmute you
It seems to me that I have a corrupted configuration file somewhere, with a name/value pair possibly being split over 2 lines.

I have tried installing other soundcards, but the error is the same.

Can anyone suggest which configuration file it may be?
 
Old 09-10-2007, 04:19 PM   #2
PTrenholme
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Olympia, WA, USA
Distribution: Fedora, (K)Ubuntu
Posts: 4,151

Rep: Reputation: 331Reputation: 331Reputation: 331Reputation: 331
On Fedora everything's in /etc/alsa/. I guess that RH9 would be similar.

[edit]
I have no idea why I thought you'd said your OS was RH9. Sorry.
[/edit]

Last edited by PTrenholme; 09-10-2007 at 04:22 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Fatal Module not found Bryan7 Slackware 2 12-03-2006 01:02 AM
FATAL: Module snd_intel8x0 not found. gauntalus Linux - General 9 01-27-2006 06:17 AM
FATAL: Module ppp_compress_18 not found powah Linux - General 1 06-29-2005 09:34 AM
Fatal: Module radeon not found. _InTeNsDoWn_ Linux - Newbie 8 05-10-2005 03:06 PM
FATAL: Module usbcore not found Ross Clement Fedora 1 11-10-2004 06:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration