LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-29-2004, 12:49 PM   #1
czarherr
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Suwon, Korea
Distribution: Slackware 13
Posts: 288

Rep: Reputation: 32
e1000 nic on a dell 1850


This simply has me baffled. I'm installing redhat 9 on a dell 1850. So far, there has been no problem on any of the machines but one. On this one, the NIC, a gigabit ethernet card using e1000 module will not load. On boot, it says it loaded, and the logs all show it loading, but if i ifconfig, nothing is found, and if i ifconfig eth0 up, it tells me the device cant be found. If i install this from a preexisting image of the exact same redhat install (in version at least, it doesnt have what i need on it), the image works fine, loads the e1000 driver, and the NIC works wonderfully, but if i install from the install disks (many sets of disks have been tested), the NIC isnt even detected on install. I have no clue what to try next.
 
Old 10-31-2004, 09:51 PM   #2
mycmos
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Maybe you should check your two profiles: /etc/modules.conf and /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0,
furthermore, try "insmod e1000" to see if this module has been loaded.
 
Old 11-01-2004, 12:28 AM   #3
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
Curous - what's the lspci output?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation on a Dell Poweredge 1850 sardiskan Slackware - Installation 10 04-23-2006 07:24 PM
NIC on Dell GX240 mattp Linux - Networking 2 11-30-2005 06:58 PM
mepis 3.3 with 2.6.10 kernel e1000 nic module autoload bredfern Linux - Hardware 0 06-02-2005 04:49 PM
Can't activate e1000 NIC in Red Hat gmandude Linux - Hardware 0 11-30-2004 04:53 PM
Dell on board NIC NiM Linux - Networking 9 09-22-2001 03:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration