-   Linux - Hardware (
-   -   DVD movies blurry under ATI Radeon / fglrx (

husten 06-16-2006 04:31 PM

DVD movies blurry under ATI Radeon / fglrx
I have (apparently) sucessfully installed the ati driver for my Radeon X300 - 128Mb PCI-express card (fgl_glxgears are working). However, DVD movies run blurry ("dropping frames" or something).
I am running Suse 10.1 (Xorg) where I replaced the limited xine version with the package from "packman" as commonly suggested. In kaffeine I turned xv use on. Now I am not sure if I am having a hardware issue (card, board) or just need a special ;-) tweak for my xorg.conf.
The driver used is
Most appreciated would be an answer to the following question: how can I confirm that xine and xorg.conf are being set up right.

display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON X300/X550 Series Generic
OpenGL version string: 2.0.5814 (8.25.18)
Using GLX_SGIX_pbuffer
1109 frames in 5.0 seconds = 221.800 FPS
7504 frames in 5.0 seconds = 1500.723 FPS
[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 1900 MBytes.
[fglrx] module loaded - fglrx 8.25.18 [May 18 2006] on minor 0
[fglrx] total GART = 67108864
[fglrx] free GART = 51118080
[fglrx] max single GART = 51118080
[fglrx] total LFB = 126808064
[fglrx] free LFB = 116322304
[fglrx] max single LFB = 116322304
[fglrx] total Inv = 0
[fglrx] free Inv = 0
[fglrx] max single Inv = 0
[fglrx] total TIM = 0ection "Device"
Identifier "Device[0]"
Driver "radeon"
VendorName "ATI"
BoardName "Radeon X300 (RV370) 5B60 (PCIE)"
BusID "3:0:0"

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
Option "OverlayOnCRTC2" "0"
Option "Centermode" "off"

Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
Thanks for any help

husten 06-16-2006 08:11 PM

Oh, and I forgot to mention that DMA is active for the dvd drive. Also when I run a vob of the same movie from my harddrive I get the same issues.


All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.