LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-29-2010, 08:08 AM   #1
TheCyberShadow
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
dmraid + ICH10R RAID10: “RAID set was not activated”


Hi,

I'm trying to mount an existing SATA RAID 10 set on a Gigabyte EX58-DS4 (ICH10R "fake" RAID). dmraid is giving me the following:
Code:
root@CyberShadow:/home/vladimir# dmraid -b
/dev/sde:   1465149168 total, "3QK0782F"
/dev/sdd:   1465149168 total, "GTE200P8H4T5BE"
/dev/sdc:   1465149168 total, "GTE200P8H4MSME"
/dev/sdb:   1465149168 total, "GTE200P8H4SXME"
/dev/sda:   1465149168 total, "GTE200P8H4STPE"

root@CyberShadow:/home/vladimir# dmraid -s
*** Group superset isw_cjdfhahhia
--> Superset
name   : isw_cjdfhahhia_My RAID 10
size   : 2930289152
stride : 128
type   : raid01
status : ok
subsets: 2
devs   : 4
spares : 0

root@CyberShadow:/home/vladimir# dmraid -r
/dev/sdd: isw, "isw_cjdfhahhia", GROUP, ok, 1465149166 sectors, data@ 0
/dev/sdc: isw, "isw_cjdfhahhia", GROUP, ok, 1465149166 sectors, data@ 0
/dev/sdb: isw, "isw_cjdfhahhia", GROUP, ok, 1465149166 sectors, data@ 0
/dev/sda: isw, "isw_cjdfhahhia", GROUP, ok, 1465149166 sectors, data@ 0

root@CyberShadow:/home/vladimir# dmraid -ay
RAID set "isw_cjdfhahhia_My RAID 10-0" was activated
RAID set "isw_cjdfhahhia_My RAID 10-1" was activated
RAID set "isw_cjdfhahhia_My RAID 10" was not activated
The verbose/debug flags don't offer much insight, but I'll post detailed logs on request.
 
Old 01-30-2010, 02:46 PM   #2
mostlyharmless
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Slackware 14.1 (multilib) with kernel 3.13.2
Posts: 1,487
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 154Reputation: 154
Just a suggestion, you've probably already tried this.. since the superset activation depends on the subset activation, try issuing the dmraid -a isw_cjdfhahhia_My RAID 10 after dmraid -ay . Might also check dmraid -s -s to make sure the subsets are the proper stripes and they haven't been misassembled. Don't have any other ideas yet.
 
  


Reply

Tags
dmraid, fakeraid, raid


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing on RAID 1 ICH10R (fake raid) Fett2 Slackware - Installation 15 03-20-2010 04:37 PM
Installing on RAID 1 ICH10R (fake raid) Fett2 Slackware 0 05-20-2009 10:07 AM
ICH10R Sata RAID driver for CentOS 4 dojiep Linux - Hardware 1 02-28-2009 05:51 AM
LXer: Two Mint Condition Original Unitech “unix Magic” Posters For Auction LXer Syndicated Linux News 0 01-21-2008 10:00 PM
LXer: FlyBack: a “Time Machine” backup utility for Linux LXer Syndicated Linux News 0 01-21-2008 12:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration