LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-22-2003, 04:56 PM   #1
adhara
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Australia
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
dev/scd0 error - audio doesnt play


In a nutshell..

I could play audio cds on mdk 9.0. Since upgrading to 9.1 I recieve the following error message upon mounting and at start up.

mounting local file systems :dev/scd0: Input/output error
mount: you must specify the filesystem type.

When i open the cd player..

It seems to read the cd, load the tracks and play but there is no sound.

I would really like to know more about the meaning of the error message and a direction as to what the problem is.
..I still have a few things to try out for myself but any help and guidance is appreciated.

t
 
Old 12-22-2003, 05:19 PM   #2
Skyline
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian/other
Posts: 2,104

Rep: Reputation: 45
Have you tried

/dev/sr0

(0= zero in sr0)

as the device name in /etc/fstab?

also use

auto

in the 3rd field of the relvant /etc/fstab entry

have a check in

dmesg | less

to see what its recognised as.

And make sure youve got the right device name in your cd player as well - I have /dev/sr0 in both my fstab entry and my cd player config.

Last edited by Skyline; 12-22-2003 at 05:25 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cdrom /dev/scd0 laurentwahl Linux - Hardware 3 04-28-2005 12:00 PM
'Error trying to open /dev/scd0 exclusively' in RH9 cdrecord - help? tmadhavan Linux - Software 21 05-10-2004 06:13 AM
my soundcard doesnt play any music in redhat 's CD or Audio players. Can you help me? midnightpenguin Linux - Hardware 9 05-05-2004 12:29 AM
cdrecord - Error trying to open /dev/scd0 exclusively... jeffreybluml Linux - Newbie 10 03-22-2004 06:43 PM
/dev/audio -cd play NSKL Slackware 6 05-18-2002 08:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration