LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-28-2004, 08:50 AM   #1
leadazide
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Germany
Distribution: SuSE 11.0, Ubuntu 7.10
Posts: 390

Rep: Reputation: 30
CreativeAudioPCI128+ALSA - No midi playback?


Hi,
I've got a cheapo Creative AudioPCI 128 soundcard with ALSA es1371 driver - everything works well, even soundserver-less software mixing with dmix. But when I try to play some MIDI files or virtual piano I can't hear anything. I get no error, on the screen everything looks well, but - no sound. All controls have been unmuted with alsamixer (except IEC958 SPDIF output, which doesn't exist at all ). What's wrong?

Here's my /etc/asound.conf file:

Code:
pcm.my_card {
  type hw
  card 0
  mmap_emulation true
}

pcm.dmixed {
  type dmix
  ipc_key 1024
  slave {
    pcm "my_card"
#   rate 48000
#   period_size 512
  }
}

ctl.asymed {
  type hw
  card 0
}

pcm.dsnooped {
  type dsnoop 
  ipc_key 2048 
  slave {
    pcm "my_card" 
#   rate 48000
#   period_size 128
  }
}

pcm.asymed {
  type asym
  playback.pcm "dmixed"
  capture.pcm "dsnooped"
}

pcm.pasymed {
  type plug 
  slave.pcm "asymed"
}

pcm.dsp0 {
  type plug
  slave.pcm "asymed"
}

pcm.!default {
  type plug
  slave.pcm "asymed"
}



ctl.!default {
  type hw
  card 0
}

Last edited by leadazide; 07-28-2004 at 08:51 AM.
 
Old 07-29-2004, 12:53 PM   #2
leadazide
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Germany
Distribution: SuSE 11.0, Ubuntu 7.10
Posts: 390

Original Poster
Rep: Reputation: 30
there's something wrong with the software synthesizer

however, do I need one at all?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sb!live problem with midi playback nemesi Slackware 24 11-21-2005 12:47 PM
MIDI playback through midi keyboad. akihandyman Linux - Newbie 5 05-25-2005 01:37 AM
Midi playback, composition jerzakie Linux - Software 6 04-19-2005 02:45 PM
Slow MIDI Playback in VMWARE: Mandrake 10 host, Win 2000 guest Guitarist88 Linux - Software 0 05-17-2004 01:55 PM
MIDI with ALSA on ESS1869 xianath Linux - Hardware 0 03-02-2004 03:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration