LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-24-2005, 03:59 PM   #1
mneekhrey
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: INDIA
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Creative Sound Blaster Live 24bit Problem with RHEL 4 AS


Hi....
I am relatively new to linux....I installed RHEL 4 AS on a opteron machine,except the sound card everything is working fine...In hardware browser it doesnt come...In kde it gives a problem that no sound module found so it will use null sound... i also tried "/sbin/lspci" & got the following result

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8151 System Controller (rev 13)
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8151 AGP Bridge (rev 13)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 PCI (rev 07)
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 LPC (rev 05)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 IDE (rev 03)
00:07.2 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 SMBus 2.0 (rev 02)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 ACPI (rev 05)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology
Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
00:19.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport TechnologyConfiguration
00:19.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:19.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:19.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
01:00.1 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
01:03.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82541EI Gigabit Ethernet Controller (Copper)
01:05.0 Unknown mass storage controller: Silicon Image, Inc. SiI 3114 [SATALink/SATARaid] Serial ATA Controller (rev 02)
01:07.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy LS
01:0a.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller (rev 80)
01:0b.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
01:0b.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
01:0b.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 62)
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV28GL [Quadro4 980 XGL] (rev a1)
here it shows creative audigy while i have SBlive 24....

the command "cat /proc/modules" shows the following
parport_pc 27905 0 - Live 0xf89a1000
lp 15405 0 - Live 0xf893e000
parport 37641 2 parport_pc,lp, Live 0xf89c6000
autofs4 22085 0 - Live 0xf89b2000
i2c_dev 14273 0 - Live 0xf897a000
i2c_core 25921 1 i2c_dev, Live 0xf89aa000
sunrpc 138789 1 - Live 0xf8b1d000
button 10449 0 - Live 0xf88fa000
battery 12869 0 - Live 0xf8939000
ac 8773 0 - Live 0xf8901000
md5 8001 1 - Live 0xf88fe000
ipv6 238817 10 - Live 0xf89e8000
ohci_hcd 23889 0 - Live 0xf8927000
uhci_hcd 32729 0 - Live 0xf891e000
ehci_hcd 31813 0 - Live 0xf8915000
hw_random 9557 0 - Live 0xf88f6000
e1000 84389 0 - Live 0xf8964000
floppy 58065 0 - Live 0xf8905000
dm_snapshot 20709 0 - Live 0xf8878000
dm_zero 6337 0 - Live 0xf8875000
dm_mirror 24861 0 - Live 0xf8861000
ext3 118729 2 - Live 0xf88d3000
jbd 59481 1 ext3, Live 0xf888c000
dm_mod 58949 6 dm_snapshot,dm_zero,dm_mirror, Live 0xf889f000
sata_sil 12357 2 - Live 0xf8870000
libata 47133 1 sata_sil, Live 0xf887f000
sd_mod 20545 3 - Live 0xf8869000
scsi_mod 116429 2 libata,sd_mod, Live 0xf881f000


Please help....
 
Old 10-25-2005, 10:21 AM   #2
mneekhrey
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: INDIA
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Reply

Hi again....What i think is that the sound card modeule is not getting loaded...Can anybody tell me where can i get drivers for SBlive 24 for RHEL 4 & how do i compile with the kernel...\

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA for Creative Sound Blaster 24Bit not working vishalsonu Red Hat 2 08-22-2005 11:04 AM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
sound blaster live 24bit 7.1 on mandrake 10.1 linuxmandrake Linux - Hardware 0 06-03-2005 01:10 PM
Sound blaster Live! 24bit + Surround sound Jay_highlands Linux - Hardware 3 05-14-2005 01:37 AM
Help Creative Sound Blaster Live 5.1 on Dell w/ mandrake 9.1 Kason Linux - Newbie 12 09-21-2003 01:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration