LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-26-2006, 09:30 PM   #1
Kirmonkey
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 194

Rep: Reputation: 30
configuring pixma ip1000 under debian etch


I own a Canon Pixma iP1000 provided by my employer and use turboprint as the drivers. All works/worked well.

I am dabbling with Debian testing at the moment (Etch) and one of the bugs that I am trying to iron out relates to getting my printer to work.

First, under stable, I simply ran xtpsetup in turboprint and added my printer from the list. Pas de problem, black, colour all good.

Running through the same under Etch has produced a strange problem:

The printed is registered as usb://Canon/iP1000
Labelled tp0

Sending a testpage gives the message: Processing page 1...

But no output from the printer

The printer is also registered under CUPS and shows the testpage queued up. Still no output if I sent a testpage from CUPS as well.

All pretty standard so far, obviously a config. problem...

Opening Abiword and printing a document from there...

It works fine!

This is confusing now....

I haven't tried gimp as yet but adobe acrobat does not print and evince does. I use adobe for its multiple page per sheet facility that evince has but in non functional.

Does anyone have any ideas about this Jekyll and Hyde situation?

Technical info:

uname -r:

Code:
2.6.15-1-686
dmesg:

Code:
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:11.5[C] -> Link [ALKC] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 193
PCI: Setting latency timer of device 0000:00:11.5 to 64
usb 2-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
drivers/usb/class/usblp.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x1098
usbcore: registered new driver usblp
drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driver
Connection: Local Printer

Googling has shown up a black and white situation, it works or it does not...
 
Old 04-20-2006, 08:35 PM   #2
Kirmonkey
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: UK
Distribution: Debian
Posts: 194

Original Poster
Rep: Reputation: 30
See this link for one possible solution:

http://www.linuxquestions.org/questi...23#post2209823
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian Etch. Theoretic Debian 14 08-08-2006 06:00 PM
p3 dual processor debian etch tshontikidis Linux - Hardware 4 03-17-2006 09:15 AM
Wifi-Radar and Debian Etch noxious Debian 4 02-19-2006 08:22 PM
can't find canon pixma ip1000 drivers for linux alexmihai Linux - Hardware 24 10-31-2005 12:48 AM
which one to d/l for debian etch? greythorne Debian 8 07-27-2005 02:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:51 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration