LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-12-2007, 09:01 PM   #1
dahouse
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 23

Rep: Reputation: 16
Can't get Tascam US-122 USB soundcard to work


Hi guys

I'm running Ubuntu Studio on an Compaq Presario R3000 laptop that happens to have an Nforce integrated soundcard.
I'm trying to get my US-122 USB soundcard to work.

I followed this tutorial:
http://alsa.opensrc.org/Tascam_US-122

But to no avail, it doesn't work, the green light doesn't pop on. I think the problem lies in the last step of the tutorial with the UDev because everything else copied over and downloaded and what not. I went to some other forums and they said it was a quotations problem, but I don't know how to fix it...

Anyhelp?

Thanks
 
Old 05-15-2007, 12:33 PM   #2
bigrigdriver
LQ Addict
 
Registered: Jul 2002
Location: East Centra Illinois, USA
Distribution: Debian Squeeze
Posts: 5,805

Rep: Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324
Quote:
/bin/sh -c '/sbin/fxload -
Are you aware that the single quotes such as the one in the quoted text above, are the backtick (the key left of the number one on US keyboards)?
 
Old 05-15-2007, 07:36 PM   #3
dahouse
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Well, I wasn't aware, but I copied the text directly using the copy paste function, so wouldn't that take care of it?

You'd think so, but it is still not working

Last edited by dahouse; 05-15-2007 at 07:38 PM.
 
Old 05-15-2007, 07:47 PM   #4
dahouse
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 16
FIXED IT.

Apparently, the tutorial was actually flawed. They fixed it on the Ubuntu forums. Here's the thread.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2662728
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian Tascam us-122 shows up midi only jamess Linux - Hardware 0 10-11-2006 12:54 AM
Why do I need hotplug for usb soundcard to work? Randux Slackware 10 05-09-2006 03:17 PM
TASCAM US-122 SUSE10 x86_64 lrstreets Suse/Novell 0 04-01-2006 06:20 AM
Can't get USB soundcard (Maya44) to work christian-s Linux - Hardware 4 03-29-2006 06:04 PM
Tascam USB US122 not powering on spaceagedevice Linux - Laptop and Netbook 2 04-23-2005 09:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration